Biznis.rs
NOVE MERE ZA TURISTE Ulazak u Grčku dozvoljen samo uz negativan PCR test NOVE MERE ZA TURISTE Ulazak u Grčku dozvoljen samo uz negativan PCR test

NOVE MERE ZA TURISTE Ulazak u Grčku dozvoljen samo uz negativan PCR test

EkoEUIzdvajamoSrbijaTurizamU fokusuVesti 10.7.20. 15:59 Marija Jovanović 3

Svi turisti koji ulaze u Grčku preko graničnog prelaza Promahonas od 14. jula treba da pokažu negativan test na Covid-19, ne stariji od 72... NOVE MERE ZA TURISTE Ulazak u Grčku dozvoljen samo uz negativan PCR test

Svi turisti koji ulaze u Grčku preko graničnog prelaza Promahonas od 14. jula treba da pokažu negativan test na Covid-19, ne stariji od 72 sata, najavio je portparol grčke Vlade Stelios Pecas.

To znači da čak i da Grčka otvori granicu za naše turiste 15. jula, kako je najavljeno, oni neće moći da uđu bez negativnog PCR testa. Uz to, svi putnici moraće da imaju popunjen PLF obrazac minimum 24 časa pre ulaska u zemlju.

Foto: Pixabay.com

Kako je najavio Pecas, ubuduće će biti pojačane inspekcijske kontrole širom zemlje kako bi se ispoštovali svi zdravstveni protokoli, prenose tamošnji mediji.

Grčka vlada odlučila se na ovaj korak jer je u poslednja 24 sata najmanje 29 turista iz Bugarske i Rumunije bilo pozitivno prilikom testiranja na granici.

Da podsetimo, grupa srpskih državljana koja je doputovala na grčko ostrvo Evija zajedno sa parom za koji je naknadno utvrđeno da je oboleo od Covid-19, negativna je na virus. Svi uzeti uzorci od 87 srpskih turista bili su negativni, prenose grčki mediji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *