Biznis.rs
NA FRANKFURTSKOM AERODROMU DOSTUPAN TEST NA KORONU Brzo testiranje 139 evra, sporije 59 evra NA FRANKFURTSKOM AERODROMU DOSTUPAN TEST NA KORONU Brzo testiranje 139 evra, sporije 59 evra

NA FRANKFURTSKOM AERODROMU DOSTUPAN TEST NA KORONU Brzo testiranje 139 evra, sporije 59 evra

EkoEUTurizamVesti 30.6.20. 11:57 Julijana Vincan 2

Nemačka aviokompanija Lufthanza na aerodromu u Frankfurtu putnicima nudi test na korona virus za koji se rezultate dobijaju u roku od nekoliko sati, kako... NA FRANKFURTSKOM AERODROMU DOSTUPAN TEST NA KORONU Brzo testiranje 139 evra, sporije 59 evra

Nemačka aviokompanija Lufthanza na aerodromu u Frankfurtu putnicima nudi test na korona virus za koji se rezultate dobijaju u roku od nekoliko sati, kako bi se izbegao karantin.

Avioprevoznik udružio je snage sa jednom nemačkom kompanijom, koja je u ponedeljak otvorila prolazni ispitni centar na aerodromu koji predstavlja „nacrt otvaranja međunarodnih granica“, prenosi Tanjug pozivajući se na Financial Times.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

„Ova procedura bi putnicima trebalo da pruži priliku da se testiraju na letovima u inostranstvu ili boravku u Nemačkoj, kako bi izbegli karantin“, kazao je Bjern Beker (Björn Becker), direktor „Lufthanze“. On je dodao da će za putnike iz Nemačke u zemlje poput Ujedinjenih Arapskih Emirata test pred let biti dovoljan, dok će kineske vlasti možda zahtevati dodatno testiranje posle sletanja.

Lufthanza je najavila da će razmotriti ponudu slične usluge i u Minhenu. Putnici ove aviokompanije koji žele da koriste uslugu testiranja na aerodromu u Frankfurtu, moraće da plate do 139 evra za brzi test i dodatnih devet evra kako bi povezali provereni rezultat sa podacima svojih pasoša. Sporiji test, koji daje rezultat za šest do osam sati, dostupan je za 59 evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *