INICIJATIVA MINI ŠENGEN ODMAKLA NAJDALJE Evropska unija mora da potvrdi da smo deo buduće Evrope, smatra Čadež

EUSrbijaVesti

17.11.2020 08:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

INICIJATIVA MINI ŠENGEN ODMAKLA NAJDALJE Evropska unija mora da potvrdi da smo deo buduće Evrope, smatra Čadež INICIJATIVA MINI ŠENGEN ODMAKLA NAJDALJE Evropska unija mora da potvrdi da smo deo buduće Evrope, smatra Čadež
Inicijativa mini Šengen odmakla je najdalje od svih prethodnih inicijativa, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež. Govoreći na online „Beogradskoj NATO nedelji“,... INICIJATIVA MINI ŠENGEN ODMAKLA NAJDALJE Evropska unija mora da potvrdi da smo deo buduće Evrope, smatra Čadež

Inicijativa mini Šengen odmakla je najdalje od svih prethodnih inicijativa, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Govoreći na online „Beogradskoj NATO nedelji“, on je rekao da nema ekonomske saradnje bez zajedničkog interesa, što je zdrav način da se objedini region i pošalje poruka EU da srpska ekonomija ima benefite.

Kako je rekao, naredni korak je da se od Brisela traži da promeni pristup u proširenju Zapadnog Balkana i da počne ovaj deo Evrope da tretira kao suštinski deo šire ekonomske zone.

„EU mora još jednom da potvrdi da smo deo buduće Evrope, a ne da nas tretira kao zemlje trećeg sveta. To je ideja koja stoji iza inicijative, iza naše saradnje“, rekao je Čadež.

Kada se radi o članstvu u NATO, on kaže da postoji jasan stav poslovne zajednice o evrointegracijama i članstvu u NATO, a da je to korisno za ekonomiju.

Prema njegovim rečima, ne postoji bolja investicija od investicije u region, zbog čega je važno da se inicijativa pogura.

  • Milovan94

    17.11.2020 #1 Author

    Veoma dobro zamišljen projekat ka što bržem ulasku u EU.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...