DODATNI NOVAC ZA POVEZIVANJE ZAPADNOG BALKANA SA EU, novih 20 milijardi evra garancija i kredita

BiznisEUInfrastrukturaRegionVesti

3.11.2020 09:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

DODATNI NOVAC ZA POVEZIVANJE ZAPADNOG BALKANA SA EU, novih 20 milijardi evra garancija i kredita DODATNI NOVAC ZA POVEZIVANJE ZAPADNOG BALKANA SA EU, novih 20 milijardi evra garancija i kredita
Pored devet milijardi evra, Evropska unija je obezbedila i dodatnih 20 milijardi evra garancija i kreditnih sredstava za povezivanje zemalja Zapadnog Balkana sa EU,... DODATNI NOVAC ZA POVEZIVANJE ZAPADNOG BALKANA SA EU, novih 20 milijardi evra garancija i kredita

Pored devet milijardi evra, Evropska unija je obezbedila i dodatnih 20 milijardi evra garancija i kreditnih sredstava za povezivanje zemalja Zapadnog Balkana sa EU, izjavio je za Nezavisne novine ministar saobraćaja i komunikacija BIH Vojin Mitrović, posle treće ministarske sednice Transportne zajednice Zapadnog Balkana.

Dodatna sredstva, prema rečima Mitrovića, obezbeđena su, pre svega za povezivanje luka sa koridorima, što značajno doprinosi razvoju čitavog regiona.

On je istakao da Transportna zajednica najviše radi na pitanju izgradnje zajedničkih graničnih prelaza, jer je to, kako je naglasio, najbolji način da se ubrza protok ljudi i robe, te da na jednom takvom graničnom prelazu bude jedna kontrola i jedna inspekcijska kontrola. On je pomenuo izgradnju tri zajednička granička prelaza između BiH i Srbije, kao i dva između BiH i Crne Gore.

Mitrović je istakao da su prema Srbiji u pitanju granični prelazi kod Rače, u Bratuncu kod mosta Bratoljub i Kotroman-Vardište. Prema Crnoj Gori nedavno je otvoren granični prelaz od Bileće prema Nikšiću, a u planu je i izgradnja zajedničkog graničkog prelaza kod Šćepan Polja, koji će biti izgrađen uz put Šćepan Polje – Foča, istakao je Mitrović.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...