Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
Put oporavka biće malo "drugačiji" nego što se očekivalo

Google odlaže povratak zaposlenih u kancelarije

BiznisBolji posao

1.9.2021 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Google odlaže povratak zaposlenih u kancelarije Google odlaže povratak zaposlenih u kancelarije
Google je pomerio datum kada će njegovi zaposleni morati da se vrate u kancelariju do 10. januara, navodeći kao razlog neizvesnost u vezi sa... Google odlaže povratak zaposlenih u kancelarije

Google je pomerio datum kada će njegovi zaposleni morati da se vrate u kancelariju do 10. januara, navodeći kao razlog neizvesnost u vezi sa pandemijom usred ponovnog pojavljivanja slučajeva zaražavanja virusom Covid-19 u različitim zemljama širom sveta.

Osoblje IT giganta neće biti obavezno da radi u sedištu najmanje do 10. januara, napisao je u utorak izvršni direktor matične kompanije Alphabet, Sundar Pičaj (Sundar Pichai) u dopisu zaposlenima. Kompanija će upozoriti radnike 30 dana pre nego što se očekuje povratak u kancelarije, ali Pičaj nije naveo datum kada bi to moglo da bude.

„Nakon 10. januara želimo da omogućimo pojdinačnim zemljama i lokacijama gde su naša predstavništva da donesu odluku o tome kada će prestati sa dobrovoljnim radom od kuće na osnovu lokalnih uslova, koji se uveliko razlikuju“, napisao je Pičaj.

Google je prethodno odložio obavezan povratak u kancelarije do 18. oktobra. Iz kompanije je saopšteno da će zatražiti od zaposlenih da rade po „hibridnom“ modelu, pri čemu će se oko 60 odsto ljudi vratiti u iste kancelarije kao i pre pandemije. U avgustu je Google odobrio 85 odsto zahteva zaposlenih da rade na daljinu ili da se presele kada se kancelarije kompanije u potpunosti otvore.

Odluka da se ponovo odloži plan povratka u kancelarije slična je postupcima drugih velikih tehnoloških kompanija. Facebook je nedavno rekao zaposlenima u Sjedinjenim Amerićkim Državama da se ne moraju vraćati u kancelarije do januara, a Apple je takođe odbacio svoje planove.

„Put koji je pred nama mogao bi biti malo duži i neravniji nego što smo se nadali, ali i dalje sam optimista da ćemo to zajedno prebroditi“, napisao je Pičaj.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...