NAGRAĐENO DEVET NAJUSPEŠNIJIH PREDUZETNICA Titula „Žena zmaj“ je vetar u leđa svim damama koje se bave biznisom, kaže za Biznis.rs, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije

BiznisPreduzetnikSrbijaVesti

29.10.2020 14:26 Autor: Ljiljana Begović 3

NAGRAĐENO DEVET NAJUSPEŠNIJIH PREDUZETNICA Titula „Žena zmaj“ je vetar u leđa svim damama koje se bave biznisom, kaže za Biznis.rs, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije NAGRAĐENO DEVET NAJUSPEŠNIJIH PREDUZETNICA Titula „Žena zmaj“ je vetar u leđa svim damama koje se bave biznisom, kaže za Biznis.rs, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije
Uprkos pandemiji i neizvesnim ekonomskim okolnostima u Srbiji se sve više žena odlučuje da stvori sopstveni biznis. Najuspešnijim domaćim preduzetnicama Udruženje poslovnih žena Srbije,... NAGRAĐENO DEVET NAJUSPEŠNIJIH PREDUZETNICA Titula „Žena zmaj“ je vetar u leđa svim damama koje se bave biznisom, kaže za Biznis.rs, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije

Uprkos pandemiji i neizvesnim ekonomskim okolnostima u Srbiji se sve više žena odlučuje da stvori sopstveni biznis. Najuspešnijim domaćim preduzetnicama Udruženje poslovnih žena Srbije, kao podstrek i priznanje dodeljuje nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ već 14 godina zaredom.

Uz učešće organizatora i kandidatkinja u kontrolisanim uslovima velikog studija i publike koja je događaj pratila direktno preko YouTube kanala, proglašene su najbolje preduzetnice u više kategorija. Titulu „Žena zmaj“, ove godine je ponelo devet preduzetnica od 24 nominovane iz cele zemlje.

Takođe, u okviru manifestacije Cvet uspeha za ženu zmaja, treću godinu zaredom je dodeljeno priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija i prvi put specijalno priznanje za akademski doprinos ženskom preduzetništvu.

„Kriterijumi za nagrade su uvek isti. Svaka preduzetnica popunjava formular i dostavlja validne dokumente koji potvrđuju njeno poslovanje. Tako da uspeh uvek govori sam za sebe“, kaže za Biznis.rs predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije, dr Sanja Popović-Pantić.

Foto:Udruženje poslovnih žena Srbije

Devet domaćih preduzetnica dobilo titulu „Žena zmaj“

Specijalno priznanje za akademski doprinos ženskom preduzetništvu dobila je profesorka Mirjana Radović – Marković za naučni časopis Journal of Women“s Entrepreneurship and Education (u izdanju Instituta ekonomskih nauka). Takođe, specijalno priznanje za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u Srbiji dodeljeno je Dubravki Negre, direktorki regionalnog predstavništva EIB za Zapadni Balkan.

Po 14. put dodeljene su nagrade za Izvozno orijentisanu firmu, a nagradu je dobila Dragana Čalija, vlasnica preduzeća „Saint Di & Co“ d.o.o. iz Novog Sada i Olgica Samoilović, vlasnica preduzeća „Hedera Vita“ d.o.o. iz Loznice. Za uspešan poslovni model nagrađena je Tatjana Todorović, vlasnica preduzeča „Agro Dukat“ doo iz Zrenjanina.

Specijalno priznanje za razvoj porodičnog biznisa dobila je Dragana Vulić, suvlasnica i direktorka „Mirex“ d.o.o. iz Rumenke, dok je dobitnica specijalnog priznanja za eko inovativnost Vesna Baur, suvlasnica i direktorka „Basna“ d.o.o. iz Atenice.

Nagradu specijalno priznanje za razvoj brenda dobila je Ljiljana Paušic Mojić, vlasnica i direktorka „KSG“ d.o.o. iz Jazaka, dok je nagradu za humanitarni doprinos i podršku socijalnom preduzetništvu dobila Tijana Milovanović, vlasnica i direktorka „Ukras“ d.o.o. iz Vranja.

Specijalno priznanje u oblasti vaspitanja i obrazovanja dece dobila je Nada Mašić, vlasnica PU „Dečja kuća – Ljubav, vera i nada“, iz Beograda, dok je priznanje za kreativno zanatstvo pripalo Gorjani Ponjević Ballani, vlasnici i direktorki „Wood Planet“ d.o.o. iz Zrenjanina.

U okviru manifestacije Cvet uspeha za ženu zmaja, treću godinu zaredom je dodeljeno priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija, koje je pripalo Generali osiguranju Srbija.

Foto:Udruženje poslovnih žena Srbije

Edukacija i podrška bitni uslovi za započinjanje biznisa u Srbiji

Žene u Srbiji treba osnažiti i pružiti im podršku, ali i edukaciju kada je reč o započinjanju sopstvenog biznisa.

Predsednica Udruženja poslovnih žena kaže da se time upravo i bave kroz godišnji kontiuiran rad i edukaciju. Posle prvog talasa korona virusa, većina ženskih preduzeća (čak 75 odsto) je pretprpela negativne efekte, većina je koristila državne mere podrške i održala svoje firme. Zbog toga je i značaj priznanja veći, kao psihološka i moralna podrška

Ove godine posebno je važno naglasiti da su preduzetnice bile te koje su se vrlo brzo prilagodile posebnim ulsovima koji su nastali usled pandemije korona virusa“, naglašava Popović-Pantić.

Naša sagovornica posebno ističe da je bitno da žene budu prepoznate kao ravnopravni članovi poslovnog sveta, i da nagrada daje poseban osećaj pripadnosti i prepoznavanju uspeha žena u Srbiji.

Dodela nagrada „Cvet uspeha za ženu zmaja“ i ove godine je održana u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, u okviru WE Founders inicijative kojom rukovodi Impact Hub iz Beograda.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...