ODRŽAVA SE SEDMA BIZIT KONFERENCIJA U BEOGRADU Digitalizacija i poslovanje u vreme pandemije biće fokus ovogodišnjih panela

BiznisHi-techLifestyleSrbijaVesti

4.11.2020 09:47 Autor: Ljiljana Begović 1

ODRŽAVA SE SEDMA BIZIT KONFERENCIJA U BEOGRADU Digitalizacija i poslovanje u vreme pandemije biće fokus ovogodišnjih panela ODRŽAVA SE SEDMA BIZIT KONFERENCIJA U BEOGRADU Digitalizacija i poslovanje u vreme pandemije biće fokus ovogodišnjih panela
Sedma po redu regionalna konferencija BIZIT „Nova digitalna realnost“, održava se 4. i 5. novembra u Beogradu, ali prvi put u hibridnom formatu. Deo... ODRŽAVA SE SEDMA BIZIT KONFERENCIJA U BEOGRADU Digitalizacija i poslovanje u vreme pandemije biće fokus ovogodišnjih panela

Sedma po redu regionalna konferencija BIZIT „Nova digitalna realnost“, održava se 4. i 5. novembra u Beogradu, ali prvi put u hibridnom formatu. Deo učesnika biće u Klubu poslanika, dok će deo pratiti online.

Program konferencije biće fokusiran na pitanja kako se snaći u pandemiji, kakvi su tehnološki izazovi pred nama, možemo li se radom i učenjem na daljinu boriti s najgorim posledicama pandemije.

„Najveći deo konferencije biće posvećen prilagođavanju modernih tehnologija i novih poslovnih rešenja na aktuelne potrebe i trendove u sferama biznisa, učenja i svega ostalog što sve češće radimo – na daljinu“, kaže za Biznis.rs, Vesna Čarknajev direktorka PC Press.

BIZIT konferencija je poslovni IT događaj, na kome učesnici govore o digitalizaciji i o tome kako se poslovni procesi mogu prevesti u digitalne poslovne procese.

Foto:pcpress.rs

„Mi razgovaramo o tome kako se može digitalizovati posao. Ove godine akcenat je na poslovanju u uslovima koje nam diktira epidemijska kriza. Govoriće se o okolnostima koje su nas dovele do toga da sada sve poslovne aktivnosti obavljamo od kuće i da se obrazujemo od kuće, fokus svih prezentacija će biti uslovi poslovanja izazvani krizom Covid-19“, naglašava Čarknajev.

Elektronska trgovina i poslovanje banaka biće teme prvog dana konferencije

Prvog dana konferencije biće održana dva panela. Na prvom će se govoriti o elektronskoj trgovini.

Svi smo svesni kolika je vrednost elektronske trgovine, što je naročito pokazano u vremenu pandemije, sada je online trgovina postala neophodnost. U ovom panelu će učestvovati Ivan Tanasković,(Head of E-Commerce – Planeta Sport), Zorana Milidrag (President of eComm Association Serbia), Nikola Mehandžić (Direktor poslovnog razvoja za tržišta Zapadnog Balkana, Mastercard).

Foto:Bizit.rs

Drugi panel prvog dana će se pozabaviti pitanjem koliko su nam banke uopšte potrebne i kako uopšte posluju u eri korone. Da li zaista moramo da idemo na šaltere, koje sve usluge možemo dobiti bez odlaska u banku, kako se same banke prilagođavaju.

Na drugom panelu govoriće Nataša Rađenović Živanović (Menadžer CRM i Data Science, OTP Banka), Kristijan Lazić (IT ekspert) i Vladimir Vasić (Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije).

Osim zdravstvene, Covid je inicirao i ekonomsku krizu čije posledice ćemo svi zajedno meriti milionima izgubljene dobiti i hiljadama izgubljenih radnih mesta.

„Zbog cele situacije u kojoj se nalazi ceo svet zamolili smo naše partnere iz IT kompanija koji će držati prezentacije da u fokus svojih izlaganja stave konkretne mere i konkretna rešenja koja su primenljiva odmah, koja razumno koštaju i za koja nisu potrebne godine za implementaciju. Verujem da ćete sa BIZIT konferencije poneti nove ideje kako da iz aktuelne situacije svi zajedno izađemo sa najmanjim mogućim posledicama“, zaključuje Vesna Čarknajev.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...