Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
potpisani sporazumi o saradnji tokom Peterburškog ekonomskog foruma

Sibir privukao sedam milijardi dolara investicija

BiznisTurizam

9.6.2021 16:42 Autor: Miljan Paunović 0

Sibir privukao sedam milijardi dolara investicija Sibir privukao sedam milijardi dolara investicija
Sibirski savezni okrug potpisao je niz sporazuma u ukupnom iznosu od gotovo 500 milijardi rubalja (6,9 milijardi dolara) na Peterburškom ekonomskom forumu (SPIEF), izvestio... Sibir privukao sedam milijardi dolara investicija

Sibirski savezni okrug potpisao je niz sporazuma u ukupnom iznosu od gotovo 500 milijardi rubalja (6,9 milijardi dolara) na Peterburškom ekonomskom forumu (SPIEF), izvestio je danas informativni centar tog regiona.

To je oko 13 procenata od ukupnog broja svih zaključenih poslova tokom SPIEF, koji je održan od 2. do 5. juna, piše Tanjug pozivajući se na Russia Today (RT).

Regioni Sibirskog okruga potpisali su 74 sporazuma o saradnji, navodi se u saopštenju informativnog centra i dodaje da je „obavljeno 130 razgovora s ciljem širenja socijalne i ekonomske saradnje sibirskih regiona sa međunarodnim i domaćim preduzećima“.

Najviše poslova, u vrednostI preko četiri milijarde dolara, sklopio je Kuzbas (Kemerovska oblast).

Guverner Kuzbasa Sergej Civilev rekao je agenciji Tas da se svi dogovoreni projekti odnose na poslove van sektora prirodnih resursa, što će doprineti ekonomskoj diverzifikaciji tog regiona zavisnog od uglju. Veliki broj sporazuma o ulaganjima koje je Kuzbas zaključio na SPIEF tiče se razvoja turizma u regionu, dodao je on.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...