Država raspisala javni poziv za subvencije

Turistički vodiči mogu da se prijave za 60.000 dinara pomoći

BiznisTurizam

1.6.2021 16:30 Autor: Miljan Paunović 0

Turistički vodiči mogu da se prijave za 60.000 dinara pomoći Turistički vodiči mogu da se prijave za 60.000 dinara pomoći
Ministarstvo turizma Republike Srbije raspisalo je javni poziv za dodelu subvencija turističkim vodičima i turističkim pratiocima, koje će svakom od njih biti isplaćene u... Turistički vodiči mogu da se prijave za 60.000 dinara pomoći

Ministarstvo turizma Republike Srbije raspisalo je javni poziv za dodelu subvencija turističkim vodičima i turističkim pratiocima, koje će svakom od njih biti isplaćene u periodu od dva uzastopna meseca, za svaki mesec u visini od 30.900,24 dinara.

Zahteve za dobijanje bespovratnih sredstava državne podrške turistički vodiči i pratioci podnose Ministarstvu od 2. do 16. juna.

Uslovi za dobijanje državne novčane podrške su da imaju položen stručni ispit za turističkog vodiča ili turističkog pratioca, kao i da su do marta 2021. godine zamenili legitimacije, odnosno da poseduju odgovarajuće i važeće legitimacije.

Pomoć će dobiti oni koji nisu u radnom odnosu, odnosno u privrednom društvu čiji su osnivač ili član, kao i da nisu radno angažovani po osnovu rada van radnog odnosa.

Uslov je i da ne obavljaju samostalno preduzetničku delatnost, odnosno da nisu penzioneri, a državna podrška biće odobrena samo državljanima Srbije.

Javni poziv je raspisan na osnovu Uredbe Vlade Srbije, a podrška turističkim vodičima i turističkim pratiocima dodeljuje se zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti Covid-19.

Odobrena sredstva subvencija uplaćivaće se na dinarske tekuće račune prijavljenih lica.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...