MILION REZERVACIJA ZA JEDAN DAN Skok u bukiranju smeštaja vraća ovu kompaniju na nivo pre pandemije

BiznisTurizam

15.7.2020 14:03 Autor: Ljiljana Begović

MILION REZERVACIJA ZA JEDAN DAN Skok u bukiranju smeštaja vraća ovu kompaniju na nivo pre pandemije MILION REZERVACIJA ZA JEDAN DAN Skok u bukiranju smeštaja vraća ovu kompaniju na nivo pre pandemije
Digitalna kompanija za rezervaciju smeštaja „Airbnb“ objavila je izveštaj u kome se navodi da je 8. jula zabeležila milion rezervacija širom sveta. To je... MILION REZERVACIJA ZA JEDAN DAN Skok u bukiranju smeštaja vraća ovu kompaniju na nivo pre pandemije

Digitalna kompanija za rezervaciju smeštaja „Airbnb“ objavila je izveštaj u kome se navodi da je 8. jula zabeležila milion rezervacija širom sveta. To je prvi put da su uspeli da se vrate na nivo pre pandemije.

Veliki deo rezervacija povezan je sa putovanjima koja će početi 7. avgusta ili pre tog datuma, objavila je kompanija. Skok bukinga objašnjavaju, između ostalog, kontrolisanom potražnjom, dodajući da najveći deo rezervacija čine one s povoljnijim cenama smeštaja, na destinacijama bližim matičnim zemljama putnika.

Foto: Pixabay.com

Potražnja za smeštajem naglo je pala proteklih meseci budući da su milioni turista zbog pandemije otkazali planirani odmor, ljudi su manje posećivali udaljene članove porodice, a naglo su pala i poslovna putovanja.

„Airbnb“ je u takvim okolnostima obustavio marketinške aktivnosti i smanjio broj zaposlenih za četvrtinu, piše portal Seebiz.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...