Najnovije poslovne vesti Biznis.rs

(FOTO) SPOLJNOTRGOVINSKA RAZMENA SRBIJE I SLOVENIJE 1,16 MILIJARDI EVRA Odnosi dve zemlje značajno unapređeni u poslednjih 10 godina

EUIzdvajamoRegionSrbijaVesti

31.8.2020 08:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

(FOTO) SPOLJNOTRGOVINSKA RAZMENA SRBIJE I SLOVENIJE 1,16 MILIJARDI EVRA Odnosi dve zemlje značajno unapređeni u poslednjih 10 godina (FOTO) SPOLJNOTRGOVINSKA RAZMENA SRBIJE I SLOVENIJE 1,16 MILIJARDI EVRA Odnosi dve zemlje značajno unapređeni u poslednjih 10 godina
Slovenija je važan partner na evropskom putu Srbije, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u nedelju uveče posle sastanaka sa premijerom Slovenije Janezom Janšom.... (FOTO) SPOLJNOTRGOVINSKA RAZMENA SRBIJE I SLOVENIJE 1,16 MILIJARDI EVRA Odnosi dve zemlje značajno unapređeni u poslednjih 10 godina

Slovenija je važan partner na evropskom putu Srbije, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u nedelju uveče posle sastanaka sa premijerom Slovenije Janezom Janšom.

Foto; Tanjug

„Juče i danas smo imali dobre i korisne razgovore, čini mi se da smo na najbolji način razmotrili šta možemo da uradimo da unapredimo bilateralne odnose dve zemlje“, rekao je Vučić.

Kaže su odnosi značajno unapređeni u prethodnih 10 godina i da je spoljnotrgovinska razmena podignuta sa 550 miliona evra godišnje na 1,16 miljardi evra, kao i da je Srbija izbalansirala robnu razmenu i ima čak i suficit od 9,1 milion evra.

„Imamo podršku Janše“, dodao je Vučić napomenuvši da je Slovenija važan partner Srbije koja dobro razume odnose u regionu pošto je ranije bila deo Jugoslavije.

Rešili smo neke probleme u našim bilateralnim odnosima, dodao je Vučić.

Foto: Tanjug

Slovenačka vlada objavila na Tviteru o razgovorima Janše i Vučića

Slovenačka vlada objavila je na Tviteru da je premijer Janez Janša razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o bilaterlanim odnosima, situaciji na Zapadnom Balkanu i situaciji u vezi sa pandemijom korona virusa.

Na Tviteru slovenačke vlade objavljene su i četiri fotografije sa susreta Janše i Vučića.

To je prvi susret dvojice državnika, nakon što je Janša u martu treći put izabran za premijera Slovenije, inače prvi njihov bilateralni susret uopšte.

Vučić boravi na Bledu gde se u ponedeljak održava 15. Bledski strateški forum (BSF), gde će predsednik Srbije biti jedan od glavnih govornika na liderskom panelu „Evropa posle Bregzita i Covid-19“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...