HUAWEI OBUSTAVLJA PROIZVODNJU ČIPOVA ZBOG SANKCIJA SAD Za proizvodnju neophodna američka tehnologija

Firme u fokusuHi-techLifestyleSvetU fokusuVesti

9.8.2020 11:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

HUAWEI OBUSTAVLJA PROIZVODNJU ČIPOVA ZBOG SANKCIJA SAD Za proizvodnju neophodna američka tehnologija HUAWEI OBUSTAVLJA PROIZVODNJU ČIPOVA ZBOG SANKCIJA SAD Za proizvodnju neophodna američka tehnologija
Kineski tehnološki gigant Huawei suočava se sa nestašicom čipova za procesore pametnih telefona zbog američkih sankcija i biće primoran da obustavi proizvodnju svojih najnaprednijih... HUAWEI OBUSTAVLJA PROIZVODNJU ČIPOVA ZBOG SANKCIJA SAD Za proizvodnju neophodna američka tehnologija

Kineski tehnološki gigant Huawei suočava se sa nestašicom čipova za procesore pametnih telefona zbog američkih sankcija i biće primoran da obustavi proizvodnju svojih najnaprednijih čipova, rekao je jedan od direktora kompanije Ričard Ju.

Premanje govim rečima, proizvodnja čipa Kirin, koji je dizajnirao Huawei biće obustavljena 15 septembra, jer je za njihovu proizvodnju neophodna američka tehnologija.

Dodao je da kompanija nije u mogućnosti da napravi sopsteve čipove.

„To je za nas veliki gubitak. Ovogodišnja generacija Huawei čipova Kirin mogla bi da bude poslednja“, rekao je Ju, prenosi AP.

Huawei technologies, jedna od najvećih proizvođača pametnih telefona i opreme za mrežu našao se u centru tenzija između SAD i Kine oko bezbednosti i tehnologije, u koje je uključena i kineska aplikacija TikTok.

Vašington je onemogućio pristup Huawei komponentama proizvedenim u SAD, kao servisima za mobilne telefone, kao što je Google music.

Sankcije su pooštrene u maju, kada je Bela kuća zabranila dobavljačima širom sveta da koriste američku tehnologiju u proizvodnji komponenata za Huawei.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...