IZAZOVI BEZ PRESEDANA ZBOG KORONE Pandemija pogoršala mentalno zdravlje Evropljana

EULifestyleSvetVestiZdravlje

10.10.2020 08:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

IZAZOVI BEZ PRESEDANA ZBOG KORONE Pandemija pogoršala mentalno zdravlje Evropljana IZAZOVI BEZ PRESEDANA ZBOG KORONE Pandemija pogoršala mentalno zdravlje Evropljana
Svetski dan mentalnog zdravlja obeležava se svakog 10. oktobra. Međutim, ove godine, zbog pandemije korona virusa koja je paralisala čitav svet, obeležavanje ovog dana... IZAZOVI BEZ PRESEDANA ZBOG KORONE Pandemija pogoršala mentalno zdravlje Evropljana

Svetski dan mentalnog zdravlja obeležava se svakog 10. oktobra. Međutim, ove godine, zbog pandemije korona virusa koja je paralisala čitav svet, obeležavanje ovog dana dobija dodatni značaj.

I pre pandemije korona virusa svaki šesti Evropljaninin suočavao se s problemima mentalnog zdravlja, a Covid-19 je te izazove podigao na nivo van presedana, ocenjeno je u Briselu.

Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja evropska komesarka za zdravlje Stela Kirijakides izjavila je da je uticaj korona virusa na kolektivno mentalno zdravlje u Evropi ”širok, značajan i da se povećava”.

Pandemija je neprocenjiv podsetnik na važnost brige o našem mentalnom zdravlju. Suočeni smo sa svakodnevnim izazovima bez presedana. Razumljivo je da smo svi zabrinuti i pod stresom, zabrinuti za sadašnjost i budućnost”, istakla ke komesarka.

Kirijakides je pozvala na zajednički rad na suzbijanju mentalnih i fizičkih posledica pandemije, a takođe je podstakla sve kojima je pomoć potrebna da je i zatraže, preneo je Tanjug.

Briga o mentalnom zdravlju biće presudna kako bismo iz ove krize zajedno izašli jači”, zaključila je Stela Kirijakides.

 • Mara

  11.10.2020 #1 Author

  Koliko njih je samo ostalo bez posla,pa normalno da ce da se pogorsa !

  Odgovori

 • Tina

  17.11.2021 #2 Author

  Sasvim ocekivano

  Odgovori

 • MARE

  21.1.2022 #3 Author

  Svi su imali priliku da se zagledaju u sebe

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...