RUSKO TRŽIŠTE AUTOMOBILA NA DRUGOM MESTU U EVROPI Nemačka i dalje lider u prodaji vozila

AutomobiliEULifestyleSvetVesti

17.9.2020 11:01 Autor: Ljiljana Begović 0

RUSKO TRŽIŠTE AUTOMOBILA NA DRUGOM MESTU U EVROPI Nemačka i dalje lider u prodaji vozila RUSKO TRŽIŠTE AUTOMOBILA NA DRUGOM MESTU U EVROPI Nemačka i dalje lider u prodaji vozila
Uprkos padu prodaje automobila u avgustu, rusko tržište automobila postalo je jedno od najvećih u Evropi, došavši do drugog mesta, odmah iza Nemačke. Prema... RUSKO TRŽIŠTE AUTOMOBILA NA DRUGOM MESTU U EVROPI Nemačka i dalje lider u prodaji vozila

Uprkos padu prodaje automobila u avgustu, rusko tržište automobila postalo je jedno od najvećih u Evropi, došavši do drugog mesta, odmah iza Nemačke.

Prema podacima agencije Avtostat, ruski ljubitelji automobila su prošlog meseca kupili oko 130.000 novih automobila (bez komercijalnih vozila ili lakih komercijalnih vozila). Avgustovska prodaja automobila smanjila se za oko 0,5 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Pad dolazi nakon što je prodaja automobila u Rusiji konačno pokazala znake oporavka, i u julu je porasla za oko 7 odsto. Međutim, pad nije uticao na pomeranje za tri pozicije na listi najvećih evropskih tržišta automobila.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Uprkos produbljivanju pada u avgustu zbog neizvesnosti u vezi sa korona virusom, Nemačka je i dalje neprikosnoveni lider u prodaji automobila u Evropi, sa više od 251.000 prodatih vozila u poslednjem letnjem mesecu. Podaci proizvođača automobila pokazuju da je godišnja prodaja u avgustu opala za oko 20 procenata.

Francuska je pala na treće mesto sa preko 103.000 prodatih novih vozila, a sledi Italija, gde je skoro 89.000 automobila našlo nove vlasnike. Britanski kupci kupili su oko 87.000 automobila, čime su zaokružili pet najvećih automobilskih tržišta u Evropi.

Dok je Nemačka zadržala vodeću poziciju u avgustu, Francuska i Velika Britanija izgubile su drugo, odnosno treće mesto. Analitičari navode da se generalno, evropsko tržište automobila smanjilo zbog sezonskog pada potražnje, piše Bankar.me.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...