PONUĐENA PARCELA NA ATRAKTIVNOJ LOKACIJI U ULCINJU

Na prodaju zemljište srušenog hotela „Galeb“

NekretnineNovac

6.4.2021 09:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Na prodaju zemljište srušenog hotela „Galeb“ Na prodaju zemljište srušenog hotela „Galeb“
Podgorička kompanija „Rokšped“ oglasila je prodaju atraktivne parcele u Ulcinju, na kojoj je nekada bio hotel „Galeb“, čiji je vlasnik postala nakon što je... Na prodaju zemljište srušenog hotela „Galeb“

Podgorička kompanija „Rokšped“ oglasila je prodaju atraktivne parcele u Ulcinju, na kojoj je nekada bio hotel „Galeb“, čiji je vlasnik postala nakon što je nekadašnja vlada Duška Markovića povukla tužbu po pitanju vlasništva nad tim zemljištem.

Time je stavljena tačka na sagu o tome da li će i kada “Rokšped”, nakon što je 2006. godine kupio pa srušio “Galeb”, na istom mestu sagraditi novi hotel, pišu Vijesti.

U oglasu o prodaji, koji je objavila podgorička agencija za nekretnine „Fido Veritas“, piše da je ukupna površina urbanističke parcele 42.500 metara kvadratnih, od čega je u vlasništvu „Rokšpeda“ 24,3 hiljade kvadrata, a da je ostatak predviđen za priobalni pojas koji pripada toj lokaciji.

Uz to, dodaje se da finansijsko ulaganje u plažni deo predstavlja vid zakupnine prema Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom i naglašava da je zemljište predviđeno za izgradnju hotela. Ukupna površina turističkog kompleksa, stoji u oglasu, iznosi blizu 47 hiljada kvadrata u maksimum 16 nivoa.

Četiri dana pre parlamentarnih izbora 30. avgusta, vlada tadašnjeg premijera Duška Markovića povukla je tužbu protiv “Rokšpeda” u parničnom postupku pred Osnovnim sudom u Ulcinju i time stavila tačku na pitanje vlasništva nad zemljištem, a podgorička kompanija nije ispoštovala obaveze definisane ugovorom koje je imala sa državom, navode Vijesti.

U tekstu se navodi da iz „Rokšpeda“ nisu odgovorili redakciji na pitanja zašto prodaju zemljište, da li to znači da i zvanično odustaju od gradnje novog “Galeba”, da li imaju saglasnost vlade za prodaju, imajući u vidu zaključen ugovor sa imperativnim obavezama u vezi sa gradnjom novog hotela, te da li će budući vlasnik parcele imati obavezu da gradi u skladu sa izrađenim projektom i da li ima zainteresovanih kupaca.

ROKŠPED

JOSIPA BROZA TITA 67, PODGORICA

Poslovni prihodi (EUR):
2.840.671,00 (2019.)
Broj zaposlenih:
5,00 (2019.)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...