Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
Ministarstvo privrede najavilo podršku ženskom preduzetništvu

Obezbeđena bespovratna sredstva za početak sopstvenog biznisa

BiznisMoja firmaNovacPreduzetnikSrbijaU fokusu

15.6.2021 13:34 Autor: Nikola Nedeljković 4

Obezbeđena bespovratna sredstva za početak sopstvenog biznisa Obezbeđena bespovratna sredstva za početak sopstvenog biznisa
„Žensko preduzetništvo je izuzetno važno i treba ga dalje afirmisati“, rekla je ministarka privrede Anđelka Atanasković na otvaranju konferencije „Biznis na štiklama“ u Novom... Obezbeđena bespovratna sredstva za početak sopstvenog biznisa

„Žensko preduzetništvo je izuzetno važno i treba ga dalje afirmisati“, rekla je ministarka privrede Anđelka Atanasković na otvaranju konferencije „Biznis na štiklama“ u Novom Sadu.

„Žene danas nisu samo majke, supruge, domaćice. One se nalaze na rukovodećim pozicijama, odlučujućim mestima, na čelu fabrika, u parlamentu i izvršnoj vlasti. Ministarstvo privrede prepoznalo je kapacitet ženskog preduzetništva. Kako bismo pomogli damama da započnu svoj biznis i otisnu se u preduzetničke vode, po prvi put sprovodimo program koji je namenjen upravo njima“, rekla je ministarka.

Reč je o programu za podršku ženama i mladim preduzetnicima koji su početnici u poslovanju, dodala je ona.

Za ovaj program izdvojeno je 100 miliona dinara. Bespovratna sredstva dobijaju se u iznosu od 35 do 45 odsto, dok je ostalo povoljan kredita Fonda za razvoj, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Atanasković je navela da pored ovog programa, žene mogu da apliciraju i za druge programe, koji su na raspolaganju svim građanima koji ispunjavaju uslove, bez obzira kog su pola.

„Ove godine je izdvojeno dve milijarde dinara bespovratnih sredstava za četiri programa podrške malim i srednjim preduzećima i to za nabavku opreme, za podsticanje preduzetništva kroz razvojne projekte, za pomoć početnicima u biznisu i, po prvi put, za program namenjen ženama i mladima“, navodi ministarka.

Za Program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme u 2021. godini Ministarstvo privrede obezbedilo je 1,55 milijardi dinara bespovratnih sredstva. Za Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte 200 miliona dinara, a za početnike u poslovanju 150 miliona dinara.

Atanasković je podvukla da je Srbija zemlja bogata obrazovanim, uspešnim, ambicioznim ženama i zaključila da će država nastaviti da pruža podršku ženama da rade i svojim znanjem doprinesu boljoj budućnosti naše zemlje, prenosi Tanjug.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...