POMOĆ OD 14 MILIJARDI EVRA RADNICIMA U EU Evropska komisija izdala drugu socijalnu obveznicu

EUNovacVesti

11.11.2020 15:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

POMOĆ OD 14 MILIJARDI EVRA RADNICIMA U EU Evropska komisija izdala drugu socijalnu obveznicu POMOĆ OD 14 MILIJARDI EVRA RADNICIMA U EU Evropska komisija izdala drugu socijalnu obveznicu
Evropska komisija je u ime Evropske unije izdala drugu socijalnu obveznicu ukupnoj vrednosti od 14 milijardi evra kako bi zaštitila radnike i radna mesta... POMOĆ OD 14 MILIJARDI EVRA RADNICIMA U EU Evropska komisija izdala drugu socijalnu obveznicu

Evropska komisija je u ime Evropske unije izdala drugu socijalnu obveznicu ukupnoj vrednosti od 14 milijardi evra kako bi zaštitila radnike i radna mesta pogođene posledicama krize pandemije Covid-19.

„Tržište nam je ponovo dalo glas poverenja uz snažno interesovanje investitora i povoljne uslove što je sjajna vest za Evropsku uniju kao izdavaoca i zajmoprimca, za tržište socijalnih obveznica, a pre svega za građane EU koji će dobiti preko potrebnu finansijsku podršku da prođu kroz ova teška vremena”, kaže komesar za budžet Johanes Han.

Izdavanje se sastojalo od dve obveznice, sa otplatom od osam milijardi evra u novembru 2025. i šest milijardi evra za otplatu u novembru 2050.

Komisija je krajem oktobra izdala uvodnu socijalnu obveznicu u iznosu od 17 milijardi evra koje su podeljene Italiji, Španiji i Poljskoj.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...