Biznis.rs
POMOĆ OD 20 MILIONA EVRA KREDITA ZA UBLAŽAVANJE POSLEDICA KRIZE Preko banke Intesa EBRD pruža podršku firmama i opštinama u Srbiji POMOĆ OD 20 MILIONA EVRA KREDITA ZA UBLAŽAVANJE POSLEDICA KRIZE Preko banke Intesa EBRD pruža podršku firmama i opštinama u Srbiji

POMOĆ OD 20 MILIONA EVRA KREDITA ZA UBLAŽAVANJE POSLEDICA KRIZE Preko banke Intesa EBRD pruža podršku firmama i opštinama u Srbiji

BankeInvesticijeNovac 29.10.20. 14:03 Ljiljana Begović 0

Evropska banka za obnovu i razvoj obezbedila je kredit od 20 miliona evra Banci Intesa Beograd za podršku firmama i opštinama u Srbiji, kako... POMOĆ OD 20 MILIONA EVRA KREDITA ZA UBLAŽAVANJE POSLEDICA KRIZE Preko banke Intesa EBRD pruža podršku firmama i opštinama u Srbiji

Evropska banka za obnovu i razvoj obezbedila je kredit od 20 miliona evra Banci Intesa Beograd za podršku firmama i opštinama u Srbiji, kako bi se izborili sa ekonomskim posledicama pandemije korona virusa.

Kredit EBRD u iznosu od 20 miliona evra, biće pomoć preduzećima i opštinama u Srbiji da se izbore sa ekonomskim padom usled pandemije korona virusa. Sredstva EBRD namenjena su za potrebe likvidnosti kompanija, malih preduzeća i opština koje doživljavaju pad svojih aktivnosti i prometa.

„EBRD nastavlja da uvećava finansiranje lokalnog poslovanja preko svojih partnerskih banaka kako bi održala poslovanje i sačuvala radna mesta. Sa novim finansiranjem za Banku Intesa, naša sredstva za realnu ekonomiju u Srbiji koja se obezbeđuju od kreditora približavaju se iznosu od 400 miliona evra samo ove godine“, rekla je regionalna direktorka EBRD za Zapadni Balkan Žužana Hargitai (Zsuzsanna Hargitai).

Digitron i papiri
Foto: Pixabay.com

Nova kreditna linija od 20 miliona evra

Izvršna direktorka Banka Intesa Beograd Draginja Ðurić je rekla da nova kreditna linija od 20 miliona evra nastavak saradnje sa EBRD, koji je dugoročni partner te banke, u pružanju podrške realnoj ekonomiji u Srbiji.

„Veoma smo zadovoljni što možemo kompanijama da pomognemo sredstvima da bolje prevaziđu negativne posledice korona virusa na njihovo poslovanje i tako doprinesu oporavku ekonomije. Banca Intesa je do sada stavila više od 288 miliona evra na raspolaganje građanima i preduzećima u Srbiji putem ugovora o kreditnoj liniji zajedno sa EBRD“, rekla je Ðurić, prenosi Tanjug.

EBRD je vodeći institucionalni investitor u Srbiji i do danas je ta banka uložila više od 6,3 milijarde evra u 277 projekata u zemlji.

Nema komentara.

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *