PayPal zainteresovan za kupovinu popularne drušvene mreže

Ponuda za Pinterest 40 milijardi dolara

BiznisInvesticijeNovac

21.10.2021 08:44 Autor: Vladimir Jokanović 0

Ponuda za Pinterest 40 milijardi dolara Ponuda za Pinterest 40 milijardi dolara
PayPal Holdings Inc. je u pregovorima o kupovini platforme društvene mreže Pinterest Inc. Pregovori su još u ranoj fazi i možda neće doći do... Ponuda za Pinterest 40 milijardi dolara

PayPal Holdings Inc. je u pregovorima o kupovini platforme društvene mreže Pinterest Inc. Pregovori su još u ranoj fazi i možda neće doći do dogovora, upozorili su neimenovani izvori upućeni u pojedinost razgovora.

Tržišna vrednost Pinteresta je oko 40 milijardi dolara, prenosi Wall Street Journal. Kako prenosi Techcrunch, pozivajući se na Bloomberg, PayPal je spreman da plati 70 dolara po akciji Pinteresta, što bi ukupno bilo 39 milijardi dolara.

Kompanija Pinterest nije želela da komentariše vest, a akcije ove kompanije porasle su za oko 12 odsto nakon vesti o pregovorima, dostižući nešto više od 62 dolara po akciji. Maksimalna vrednost akcija Pinteresta bila je 89,90 dolara.

PayPal, čija vrednost je procenjena na 308 milijardi dolara, prošlog meseca najavio je kupovinu japanske platforme za kupovinu na odloženo plaćanje, Paidy za 2,7 milijardi dolara. U novembru 2019. godine PayPal je najavio planove za kupovinu Honey Science Corporation za četiri milijarde dolara.

Tokom poslednjih 18 meseci Pinterest je uložio napore da se proširi na platformu za e-trgovinu, lansirajući nekoliko funkcija. U aprilu 2020. godine kompanija je pokrenula novi način kupovine na svojoj platformi, dajući korisnicima Pinteresta mogućnost pregleda zaliha na lageru.

Ranije ovog meseca, Pinterest je saopštio da će predstaviti nove funkcije za oglašivače i brendove za promociju svojih proizvoda korisnicima na svojoj veb lokaciji. Lansiranje je označilo najnoviju inicijativu kompanije da poveća online kupovinu i oglašavanje na svojoj platformi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...