U zavisnosti od inicijalnih ulaganja, vlasnici na mesečnom nivou mogu da ostvare profit i do 2.000 evra

Rentiranje splavova za odmor i proslave sve isplativije

BiznisBolji posaoNekretnineNovac

5.7.2021 16:01 Autor: Marija Jovanović 2

Rentiranje splavova za odmor i proslave sve isplativije Rentiranje splavova za odmor i proslave sve isplativije
U poslednjih nekoliko godina, naročito tokom letnje sezone, vrlo je popularno iznajmljivanje splavova za odmor, opuštanje, ali i organizaciju različitih proslava i teambuilding. U... Rentiranje splavova za odmor i proslave sve isplativije

U poslednjih nekoliko godina, naročito tokom letnje sezone, vrlo je popularno iznajmljivanje splavova za odmor, opuštanje, ali i organizaciju različitih proslava i teambuilding. U zavisnosti od lokacije, veličine i opremljenosti, cene za iznajmljivanje kreću se od 50 do 300 evra za dan, pa vlasnici tokom sezone mogu da prihoduju i više od 2.000 evra na mesečnom nivou.

“Ova vrsta biznisa vrlo je slična izdavanju stana na dan. Takav prostor zahteva vrhunsku opremljenost, a kada se govori o ceni ulaganja, to je oko 200 evra po kvadratu. Sve zavisi da li se splavovi isključivo iznajmljuju za proslave, rođendane, žurke, ili je reč o prostoru koji se iznajmljuje malo starijoj populaciji za romantične vikende, godišnjice, odmor i slično. U ovom slučaju vlasnici uglavnom odbijaju da izdaju svoj prostor za žurke i veći broj ljudi, zbog kvaliteta uređenosti i same namene”, kaže za Biznis.rs operativni direktor agencije za nekretnine City Expert Miloš Mitić.

Foto: Shutterstock.com

Kada je reč o cenovnom rangu, on objašnjava da cena, između ostalog, zavisi od namene, veličine, odnosno kapaciteta splava, nivoa opremljenosti i lokacije, tačnije blizine Beograda.

“Cene se kreću od 50, 100 evra po danu, pa do 300, 400 evra, kada je reč o većim splavovima, sa full opremom i bazenima, kojih ima dosta u Beogradu. Trenutno je potražnja ogromna, kao i prethodnih godina u letnjem periodu, pa su takvi splavovi rezervisani i po mesec dana unapred, naročito vikendima”, navodi naš sagovornik i dodaje da rezervacije već počinju od kraja maja i traju sve do oktobra, dok u zimskom periodu skoro i da ne postoje.

Profit na mesečnom nivou i do 2.000 evra

Iznajmljivanje splavova zahteva posvećenost vlasnika jer ljudi moraju da dočekaju goste, organizuju čišćenje, pa to zahteva i određeno vreme u toku dana, što može biti nezgodno ukoliko je vlasnik zaposlen. Kako objašnjava Mitić, oni uglavnom imaju regularan posao i ovakva vrsta biznisa za njih predstavlja dodatni izvor prihoda.

Ipak, sa druge strane, on donosi adekvatan prihod, koji može da varira u odnosu na inicijalna ulaganja, koja mogu biti različita.  

“Postoje oni koji investiraju u splav od kupovine, do opremanja, samim tim njihova ulaganja su veća, a povraćaj dugoročniji, dok ima i onih koji već poseduju splav, naslede ga, pa ulože znatno manje novca. Ipak, ako pogledamo odnos uloženog vremena i prihod koji se time ostvaruje, vlasnicima je ova vrsta biznisa poprilično isplativa, naročito u letnjem periodu, kada za dan u proseku zarade 100, 150 evra. Vlasnik prosečnog splava u sezoni na mesečnom nivou prihoduje od 2.000 do 3.000 evra. Ako se od toga oduzme rashod, koji je možda trećina, znači da njegov profit na mesečnom nivou bude oko 2.000 evra, što uopšte nije malo”, zaključuje Mitić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...