SPLENDID BEZ KUPCA Nova javna prodaja čuvenog beogradskog hotela zakazana za 27. novembar

NekretnineNovacSrbijaVesti

29.10.2020 16:47 Autor: Marija Jovanović 1

SPLENDID BEZ KUPCA Nova javna prodaja čuvenog beogradskog hotela zakazana za 27. novembar SPLENDID BEZ KUPCA Nova javna prodaja čuvenog beogradskog hotela zakazana za 27. novembar
Na javnoj prodaji čuvenog beogradskog hotela „Splendid“ nije se pojavio nijedan kupac, pa je nova prodaja zakazana za 27. novembar, kada će biti i... SPLENDID BEZ KUPCA Nova javna prodaja čuvenog beogradskog hotela zakazana za 27. novembar

Na javnoj prodaji čuvenog beogradskog hotela „Splendid“ nije se pojavio nijedan kupac, pa je nova prodaja zakazana za 27. novembar, kada će biti i niža cena.

„Ne znam šta se desilo. Bilo je nekolicine interesenata. U zadnji čas niko se nije pojavio, svi su odustali. Da li svi čekaju drugu licitaciju i nižu cenu? Lično sam mislio da je sad cena od 2.000 evra po kvadratnom metru, u odnosu na cene stanova po centru, povoljna za jednu takvu zgradu na takvom mestu. Ja lično sam imao troje ljudi koji su to skoro gledali“, rekao je u izjavi za Tanjug Miodrag Erac, praunuk jednog od osnivača ovog nekada luksuznog hotela.

Petospratna zgrada nekadašnjeg „Splendida“, koja se nalazi u samom centru grada, ima 1.195 kvadratnih metara. Ovaj hotel pre gotovo jednog veka podigli su Života Lazarević i Trivun Jovanović. Blizina Skupštini grada Beograda, Domu Narodne skupštine i zgradi Predsedništva Srbije, učinila je da ovaj hotel posle otvaranja bude omiljen među narodnim poslanicima.

Nakon neuspešne privatizacije 2008. godine i donošenja Zakona o restituciji, zgrada je vraćena naslednicima starih vlasnika koji je prodaju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...