SRBIJA I MMF OTPOČELI ZVANIČNE RAZGOVORE Jedna od tema i uticaj pandemije na domaću i svetsku ekonomiju

BankeIzdvajamoNovac

24.6.2020 15:46 Autor: Ljiljana Begović 2

SRBIJA I MMF OTPOČELI ZVANIČNE RAZGOVORE Jedna od tema i uticaj pandemije na domaću i svetsku ekonomiju SRBIJA I MMF OTPOČELI ZVANIČNE RAZGOVORE Jedna od tema i uticaj pandemije na domaću i svetsku ekonomiju
Narodna banka Srbije saopštila je da su plenarnim sastankom počeli zvanični razgovori delegacije Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). Delegaciju Republike Srbije predvodi... SRBIJA I MMF OTPOČELI ZVANIČNE RAZGOVORE Jedna od tema i uticaj pandemije na domaću i svetsku ekonomiju

Narodna banka Srbije saopštila je da su plenarnim sastankom počeli zvanični razgovori delegacije Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Delegaciju Republike Srbije predvodi guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja je i guverner Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu, a misiju MMF predvodi Jan Kejs Martejn(Jan Kees Martijn).

Razgovori sa misijom MMF, koji će trajati do 3. jula, vodiće se u okviru četvrtog polugodišnjeg razmatranja Instrumenta za koordinaciju politike, koji je odobren u julu 2018. godine i savetodavnog je karaktera.

Tom prilikom biće sagledana aktuelna fiskalna, monetarna i ukupna makroekonomska kretanja, uključujući i uticaj pandemije na domaću i svetsku ekonomiju, a biće reči i o izgledima i projekcijama za naredni period.

Pored toga, biće razmotreni i reformski i kvantitativni ciljevi sprovođenja ekonomskog programa, koji ne predviđa korišćenje finansijskih sredstava Međunarodnog monetarnog fonda, prenosi Tanjug.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...