Pozitivno iskustvo kompanije „Proing“ iz BiH

Građevinske firme i iz manjih sredina takođe odolevaju uticaju korona krize

BiznisFirme u fokusuInfrastrukturaPoslovanjePreduzetnikU fokusu

20.3.2021 15:56 Autor: Julijana Vincan 3

Građevinske firme i iz manjih sredina takođe odolevaju uticaju korona krize Građevinske firme i iz manjih sredina takođe odolevaju uticaju korona krize
U prethodnoj godini, koju je obeležila borba sa pandemijom korona virusa, građevinarstvo je svuda u regionu pokazalo svu svoju snagu. Na primer samo u... Građevinske firme i iz manjih sredina takođe odolevaju uticaju korona krize

U prethodnoj godini, koju je obeležila borba sa pandemijom korona virusa, građevinarstvo je svuda u regionu pokazalo svu svoju snagu. Na primer samo u Srbiji danas su aktivna gotovo 62.000 gradilišta, što je značajno više nego u relativno mirnoj 2019. godini.

Takođe, podaci bonitetne kuće CompanyWall pokazali su da privrednici regiona najviše veruju da će u narednom periodu uspeti da rade sa profitom ukoliko krenu da se bave građevinskim radovima. Naime, prema tim podacima za Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu, građevinska delatnost nalazi se među prvih pet po broju otvorenih firmi. Čini se da bi svi u građevinare i da ova oblast ipak odoleva negativnom uticaju korona krize na privredu.

„Naša firma „Proing“ iz Lepenice (opština Tešanj) uspešno posluje od 2009. godine na teritoriji cele Bosne i Hercegovine, posebno na relaciji od Prnjavora do Kotor Varoša. Iako vodimo biznis iz relativno malog mesta, korona kriza se nije odrazila na naš rad i nemamo većih poteškoća u poslovanju. Pridržavamo se svih propisanih epidemioloških mera, a osim po odgovornom poslovanju, prepoznati smo širom zemlje po svom kvalitetu izgradnje, kvalitetnim materijalima i poštovanju zadatih rokova“, naglasio je za Biznis.rs prokurista firme Ferid Bekrić.

Građevinski radnici
Foto: Unsplash.com

Dodao je da je primarna delatnost preduzeća gradnja stambenih i nestambenih zgrada. Tako gradnja poslovnih prostora, hotela, tržnih centara i stambenih blokova podrazumeva ugradnju kompletne opreme, koja će učiniti objekte bezbednijim, energetski efikasnijim i udobnijim za rad i boravak.

„Radimo kompletne radove u građevini od iskopa, gradnje, roh bau (ključ u ruke) i slično. Prosečno zapošljavamo oko 20 radnika, ali ne planiramo neka veća širenja poslovanja, pošto smo zadovoljni ovim što smo do sad postigli, a posebno smo zahvalni da se bavimo strukom koja nije pogođena krizom koja je, kako se čini, pogodila ceo svet na raznolike načine“, naglasio je naš sagovornik.

Građevinski radnici
Foto: Unsplash.com

Preduzeću „Proing“ dodeljena je A+ bonitetna ocena, koja spada u najviše bonitetne ocene kojima se može nagraditi poslovanje neke kompanije.

„A+ Sertifikat bonitetne izvrsnosti označava visoku sposobnost izvršenja finansijskih obaveza i nizak kreditni rizik. Firma koja je zaslužila ovu bonitetnu ocenu ne pokazuje nikakve znakove za rizično poslovanje u budućnosti. S takvom kompanijom ostala preduzeća mogu kvalitetno i uspešno da sarađuju, a uspešno poslovanje će se nastaviti i u budućnosti“, zaključuju u bonitetnoj kući CompanyWall.

Poslovni prihodi (EUR):
401.425 (2019)
Broj zaposlenih:
17 (2019)

 • Milovan94

  20.3.2021 #1 Author

  Dobro je.

  Odgovori

 • GocaBG

  20.3.2021 #2 Author

  Za svaku preporuku…

  Odgovori

 • Tina

  21.3.2021 #3 Author

  Gradjevinske firme najbolje rade zato sto je to pre svega profitabilan posao. Takodje u ovoj pandemiji vreoma je mali rizik i zaraze radnika zbog prirode posle.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...