Privredno društvo Diasprom za Biznis.rs

Pojedinačna iskustva kompanija svedoče o uspehu građevinskog sektora u regionu

BiznisFirme u fokusuInfrastrukturaPoslovanjePreduzetnikU fokusu

12.7.2021 15:55 Autor: Julijana Vincan 0

Pojedinačna iskustva kompanija svedoče o uspehu građevinskog sektora u regionu Pojedinačna iskustva kompanija svedoče o uspehu građevinskog sektora u regionu
Privrednici iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Bosne i Hercegovine, smatraju da će u ovom periodu uspeti najviše da profitiraju ako krenu da... Pojedinačna iskustva kompanija svedoče o uspehu građevinskog sektora u regionu

Privrednici iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Bosne i Hercegovine, smatraju da će u ovom periodu uspeti najviše da profitiraju ako krenu da se bave građevinskim radovima, pokazuju podaci bonitetne kuće CompanyWall.

Prema tim podacima, građevinska delatnost se nalazi među prvih pet po broju otvorenih firmi. Čini se da bi svi u građevinare, ali i da ova oblast ne samo što uspešno odoleva negativnom uticaju pandemije bolesti Covid-19, već i cveta više nego što je to bio slučaj pre korona krize.

Upravo ovi podaci potvrđuju se i kroz praksu pojedinih kompanija, kao što je to slučaj sa privrednim društvom Diasprom iz Žepče u Bosni i Hercegovini, koje je osnovano 2017. godine.

„Naša primarna delatnost su kompletne usluge u građevinarstvu i održavanje zelenih površina. Veoma smo zadovoljni našim poslovanjem i pandemija korona virusa ne samo što nam nije naškodila, već smo i povećali broj zaposlenih, tako da ih je prošle godine bilo 12, a sada ih je oko 30. Prema svim saradnicima, radnicima i poslovnim partnerima se trudimo da budemo fer i korektni, i volimo ovo što radimo. Verujem da to svi sa kojima sarađujemo osećaju i osim samih poslovnih rezultata, to je ono što je takođe važno u ovom, pa i u svakom biznisu“, izjavio je za Biznis.rs direktor Asmir Buljubašić.

P.D. Diasprom doo Žepče sa sedištem u Ljeskovici, u javnosti je poznato i po Facebook stranici DP Garden, gde se mogu videti neke od njihovih usluga izvođenja radova iz niskogradnje. Takođe se bave i izgradnjom zidova, drenaže i kanala, i još mnogo čim.

„Naša firma pored trgovine i drugih delatnosti kojima se bavimo od 2019. godine je počela da se bavi profesionalnim održavanjem i krčenjem javnih i privatnih zelenih površina, dvorišta, voćnjaka, kao i mnogih drugih delatnosti iz hortikulture na području Zeničko-Dobojskog kantona pa i šire – na teritoriji cele BiH, u zavisnosti od obima posla“, naglasio je naš sagovornik.

Stručni tim Diasproma bavi se izradom arhitektonskih i građevinskih projekata svih nivoa i posredovanjem u izradi projekta ostalih inženjerskih struka. Kako su vodeći u BiH u građevinskoj industriji, jasno je da se bave i niskogradnjom, i visokogradnjom, a takođe izvode i iskope i nasipe, dok je i uređivanje zelenih površina veliki segment njihovog poslovanja.

Diasprom
Foto: DP team

Kako napominje Buljubašić, sve cene svojih usluga vrše uz dogovor sa klijentima, tako da besplatno izlaze na teren i vrše procenu rada, a račune izdaje i pravnim i fizičkim licima. Uzevši u obzir sve navedeno, jasno je što je preduzeću Diasprom dodeljena A+ bonitetna ocena, koja spada među najviše bonitetne ocene kojima se može nagraditi poslovanje neke firme.

„A+ Sertifikat bonitetne izvrsnosti označava visoku sposobnost izvršenja finansijskih obaveza i nizak kreditni rizik. Preduzeće koje je zaslužilo ovu bonitetnu ocenu ne pokazuje nikakve znakove za rizično poslovanje u budućnosti. S takvom firmom ostale kompanije mogu kvalitetno i uspešno da sarađuju, a uspešno poslovanje će se nastaviti i u budućnosti, zaključak je bonitetne kuće CompanyWall.

P.D. DIASPROM d.o.o. Žepče

Ljeskovica bb, 72230 ŽEPČE, Bosna

Poslovni prihodi (EUR):
169.108 (2020)
Broj zaposlenih:
12 (2020)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...