Najnovije poslovne vesti Biznis.rs

RIBNJACIMA POTREBNA PODRŠKA ZA OPSTANAK Atlantic grupa i Mercator-S ulažu u domaće proizvođače

PoslovanjePreduzetnik

25.12.2020 12:43 Autor: Ljiljana Begović 0

RIBNJACIMA POTREBNA PODRŠKA ZA OPSTANAK Atlantic grupa i Mercator-S ulažu u domaće proizvođače RIBNJACIMA POTREBNA PODRŠKA ZA OPSTANAK Atlantic grupa i Mercator-S ulažu u domaće proizvođače
Poslednji meseci 2020. godine, uzeli su danak ekonomiji, a ovo su posebno osetili mali i lokalni preduzetnici koji izvoze svoje proizvode. Jedna od njih... RIBNJACIMA POTREBNA PODRŠKA ZA OPSTANAK Atlantic grupa i Mercator-S ulažu u domaće proizvođače

Poslednji meseci 2020. godine, uzeli su danak ekonomiji, a ovo su posebno osetili mali i lokalni preduzetnici koji izvoze svoje proizvode. Jedna od njih je i porodica Đokić koja je vlasnik ribnjaka u mestu Zarići – Seča Reka (opština Kosjerić).

U blizini reke Tmuše, ovaj ribnjak gaji pastrmku u čistoj vodi i netaknutoj prirodi od 2011. godine.

Nosioci posla su vlasnica Dragana Đokić i njen suprug, koji su angažovani na ribnjaku 24 sata, 7 dana u nedelji. Kada naiđu obimniji poslovi – počev od čišćenja, klasiranja, pa do isporuke, porodica dodatno angažuje ljude iz sela i okoline. Vlasnica ribnjaka Dragana Đokić objasnila je da ukoliko niko ne bi pružio ruku pomoći, njen posao bi bio u velikim problemima.

“Naši glavni kupci su ribarnice, restorani i hoteli, a ima i puno pojedinaca iz većih gradova u okolini“, kaže Dragana.

Foto: Pixabay.com

Saradnja sa Argetom spašava ribnjak

Pandemija izazvana virusom Covid-19 znatno je umanjila prodaju svim ribnjacima, kako ka hotelima i restoranima, koji su i sami smanjili obim svog rada, tako i ka fizičkim licima.

„Naravno, mi i dalje uzgajamo ribu, ali je plasman veoma otežan. Saradnja sa Argetom je od velikog značaja za ribnjak. Kroz ovu saradnju ribnjak može da plasira svoju ribu. Samim plasmanom, održava se prodaja već odgajene ribe, a ribnjak može da razmišlja i o ulaganjima za narednu godinu, što je pre dogovorene saradnje sa Argetom bilo pod znakom pitanja“, navodi Đokić.

Atlantic Grupa je početkom novembra ove godine otkupila pastrmku od ribnjaka Đokić, koja će se koristiti za novi Argeta riblji namaz – Kosjerićka pastrmka, a koji će biti dostupan u Idea, Roda i Mercator prodavnicama.

„Obe kompanije su prepoznale priliku za pomoć, kao i poslovnu priliku, jer novi Argeta namaz nesumnjivo ima veliki tržišni potencijal. Ova priča govori puno više od razvoja novog ukusa, što dokazuje i činjenica da su se Atlantic Grupa i Mercator-S odrekli profita“, kaže Violeta Kovačević, generalni direktor Mercator-S.

Foto:atlanticgrupa.com

Kovačević navodi da su njihovi potrošači sve više naklonjeni domaćim proizvodima, tako da su i oni značajna podrška domaćoj privredi.

„Zbog toga nam je važno da proizvod koji ćemo ponuditi kupcima bude dobrog kvaliteta i dostupan po pristupačnim cenama za sve, a Kosjerićka pastrmka to i pokazuje”, kaže generalna direktorka Mercator-S.

Jedan od  najuspešnijih projekata ove kompanije je brend Ukusi moga kraja, koji je nastao u uspešnoj saradnji Mercator-S i malih domaćih proizvođača, koji je nedavno dobio priznanje žiga “Čuvarkuća“, kao garanciju kvaliteta i da je stvaran u Srbiji.

Youtube printscreen

Enzo Smrekar, potpredsednik Atlantic Grupe za delikatesne namaze, Donat Mg i internacionalizaciju kaže  da je važno pratiti nove okolnosti i istovremeno identifikovati mogućnosti za razvoj uspešnih priča.

„Ovde je dragocena saradnja između kompanija – ne samo većih, već i saradnja velikih kompanija sa manjim, koja je presudna za uspešno rešavanje stvarnih ekonomskih problema u zemlji. Ovakve saradnje mogu doneti mnogo pozitivnih promena u lokalnom okruženju, održati radna mesta, promovisati aktivnu lokalnu zajednicu i, pre svega, vratiti nadu u bolje sutra. Podrška lokalnom okruženju stoga je i dalje važan deo poslovne strategije Atlantic Grupe“, zaključuje Smrekar.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...