Posebna podrška za mala I srednja preduzeća u Vojvodini

Za trgovinsku saradnju između Srbije i Mađarske 135 miliona evra

RegionSvetVesti

9.9.2021 07:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Za trgovinsku saradnju između Srbije i Mađarske 135 miliona evra Za trgovinsku saradnju između Srbije i Mađarske 135 miliona evra
Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je da je saradnja Mađarske i Srbije odlična „čak i iz istorijske perspektive“ i da donosi velike... Za trgovinsku saradnju između Srbije i Mađarske 135 miliona evra

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je da je saradnja Mađarske i Srbije odlična „čak i iz istorijske perspektive“ i da donosi velike dobitke za obe zemlje.

On je u saopštenju objavljenom nakon sednice vlada dve zemlje rekao da je bilateralna trgovina porasla za 37 odsto u prvoj polovini ove godine i da bi promet trebalo da premaši tri milijarde evra do kraja godine, prenosi MTI.

Sijarto je u saopštenju naveo i da je mađarska Eximbank postavila kreditnu liniju od 135 miliona evra za davanje kredita za unapređenje trgovinske saradnje između mađarskih i srpskih preduzeća.

„Mađarska vlada obezbeđuje finansiranje mađarskim kompanijama za ulaganje u inostranstvo“, rekao je ministar i dodao da Srbija „privlači najveću pažnju“.

Prema njegovim rečima, trenutno su u Srbiji u toku projekti 16 mađarskih kompanija koje finansira vlada, a da je ukupna vrednost tih projekata 120 miliona forinti, odnosno 57,2 miliona evra.

„Do sada je vlada pomogla 14.000 etničkih mađarskih malih i srednjih preduzeća u vojvođanskoj pokrajini u Srbiji, distribuirajući grantove u iznosu od oko 60 milijardi forinti, za pomoć projektima u vrednosti od 120 milijardi forinti“, rekao je Sijarto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...