Istraga u vezi sa diskriminacijom u gejming kompaniji

Activision Blizzard plaća 18 miliona dolara u okviru nagodbe sa EEOC

Firme u fokusuHi-techLifestyleSvetU fokusuVesti

28.9.2021 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Activision Blizzard plaća 18 miliona dolara u okviru nagodbe sa EEOC Activision Blizzard plaća 18 miliona dolara u okviru nagodbe sa EEOC
Gejming kompanija Activision Blizzard Inc. saopštila je da je pristala da plati 18 miliona dolara u okviru nagodbe sa Komisijom za ravnopravnost pri zapošljavanju... Activision Blizzard plaća 18 miliona dolara u okviru nagodbe sa EEOC

Gejming kompanija Activision Blizzard Inc. saopštila je da je pristala da plati 18 miliona dolara u okviru nagodbe sa Komisijom za ravnopravnost pri zapošljavanju (EEOC), koja je proveravala optužbe u vezi sa polnom diskriminacijom zaposlenih u ovom gejming gigantu.

Kompanija Blizzard iz Santa Monike u Kaliforniji, koja broji oko 10.000 zaposlenih širom sveta, prihvatila je spoljni nadzor odobren od EEOC, kao garanciju da će nagodba biti ispoštovana, navodi se u Blizzard-ovom saopštenju za medije. Rezultati istrage koju sprovodi spoljni konsultant u kompaniji biće podneti EEOC-u i upravnom odboru Blizzard-a, saopštavaju iz kompanije, piše The Wall Street Journal.

Prema tužbi koja je podneta Okružnom sudu neposredno pred nagodbu, EEOC je pokušala da istraži ovaj slučaj još od 2018. godine. U pomenutoj tužbi, EEOC navodi da su zaposleni bili izloženi seksualnom uznemiravanju, koje je u ovoj kompaniji bilo često na svim pozicijama. Takođe, navodi se da kompanija nije sprovela preventivne mere kako bi sprečila ovu vrstu uznemiravanja.

Kompanija koja je stekla svetsku slavu zahvaljujući gejming franšizama poput „World of Warcraft“ (WoW) i „Candy Crash“ izjavila je da nagodba zavisi od odobrenja suda.

Portparol EEOC-a nije hteo da komentariše istragu koja je još uvek u toku.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...