isplata većeg dela sume obaviće se gotovinski

Adidas prodao Reebok za 2,1 milijardu evra

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

13.8.2021 07:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Adidas prodao Reebok za 2,1 milijardu evra Adidas prodao Reebok za 2,1 milijardu evra
Proizvođač sportske opreme Adidas objavio je u četvrtak da je zaključio sporazum za prodaju svog ogranka Reebok američkoj firmi Authentic Brands Group, za 2.1... Adidas prodao Reebok za 2,1 milijardu evra

Proizvođač sportske opreme Adidas objavio je u četvrtak da je zaključio sporazum za prodaju svog ogranka Reebok američkoj firmi Authentic Brands Group, za 2.1 milijardu evra.

Ta suma će velikim delom biti isplaćena u gotovom, a transakcija treba da bude završena u prvom tromesečju 2022. godine, posle odobrenja nadležnih vlasti, navela je nemačka grupa u saopštenju na sajtu Adidas Group.

Početkom avgusta ta grupa je najavila da je u toku da finalizuje prodaju svog ogranka, koji je već prestao da posluje u okviru grupe početkom 2021. godine.

Predsednik i osnivač ABG-a Džejmi Solter (Jamie Salter) rekao je da je čast da im je povereno da nastave nasleđe Reebok-a. ABG upravlja markama Jay Si Pany, Forever 21, i Brooks Brothers.

Adidas je kupio Reebok za 3,1 milijardu evra 2006. godine sa ciljem da se približi svom velikom rivalu Nike. Od kada ga je nabavila nemačka grupa Reebok je uvek smatran problematičnim u okviru grupe i stalno su kružile glasine o tome da će ga Adidas prodati.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...