obnova čuvene katedrale mogla bi trajati decenijama

Air France i KLM finansijski su podržali rekonstrukciju Notre-Dame

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

8.7.2021 19:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Air France i KLM finansijski su podržali rekonstrukciju Notre-Dame Air France i KLM finansijski su podržali rekonstrukciju Notre-Dame
Pošto su kompanije i pojedinci širom sveta založili stotine miliona evra da pomognu u obnavljanju pariske katedrale Notre-Dame nakon što je uništena požarom, Air... Air France i KLM finansijski su podržali rekonstrukciju Notre-Dame

Pošto su kompanije i pojedinci širom sveta založili stotine miliona evra da pomognu u obnavljanju pariske katedrale Notre-Dame nakon što je uništena požarom, Air France i KLM pružili su podršku ovoj obnovi, prenosi The National News.

U zajedničkoj izjavi avio grupa je obećala podršku obnovi drevne katedrale i saopštila:

„Svi timovi Air France i Air France-KLM širom sveta od juče su duboko pogođeni i rastuženi, “ i najavile su da će „obezbediti besplatan prevoz za sve zvanične partnere uključene u rekonstrukciju“.

Pored toga, avio-kompanija će osnovati fond dobrovoljnih donacija za sve kupce, koji žele da pomognu u finansiranju rekonstrukcije Notre-Dame katedrale u Parizu. Detalji o tome kako mogu doprineti fondu još uvek su u procesu donošenja.

Dok su vatrogasci spašavali katedralu staru 859 godina, značajan deo krova srušio se u požaru uništavajući veliki broj statua, koje su ugrađene u toranj visine 90 metara. Svodovi plafona u katedrali su teško oštećeni.

Francuski predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) najavio je obnovu čuvene katedrale za pet godina, ali stručnjaci su upozorili da bi to moglo potrajati decenijama.

Avio-kompanija je poslednja u dugom nizu podrške koja je stigla od požara. Francuske kompanije L’Oreal, LVMH i Total bile su među prvima koji su doprineli fondu za obnovu, a Apple je takođe obećao podršku ovoj akciji, piše The National News.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...