AIR FRANCE OD 13. JULA LETI ZA BEOGRAD Francuski avioprevoznik postepeno vraća letove ka 150 destinacija

EUSrbijaVesti

13.6.2020 10:26 Autor: Marija Jovanović 0

AIR FRANCE OD 13. JULA LETI ZA BEOGRAD Francuski avioprevoznik postepeno vraća letove ka 150 destinacija AIR FRANCE OD 13. JULA LETI ZA BEOGRAD Francuski avioprevoznik postepeno vraća letove ka 150 destinacija
Francuski nacionalni avioprevoznik “Air France” (Er Frans) od 13. jula dva puta nedeljno će povezivati Beograd i Pariz i to ponedeljkom i četvrtkom. Sa... AIR FRANCE OD 13. JULA LETI ZA BEOGRAD Francuski avioprevoznik postepeno vraća letove ka 150 destinacija

Francuski nacionalni avioprevoznik “Air France” (Er Frans) od 13. jula dva puta nedeljno će povezivati Beograd i Pariz i to ponedeljkom i četvrtkom.

Sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” 13. jula u 13 časova poleteće Erbas A319 fancuske nacionalne aviokompanije, biće to let AF1661 koji će sleteti na pariski „Šarl de Gol“ u 15.30.

U skladu sa ukidanjem restriktivnih mera, “Air France” će do kraja juna obnoviti 20 odsto letova, dok se za jul očekuje obnavljanje 35 odsto kapaciteta, a za avgust 40 odsto od prvobitno planiranih letova“, navodi se u saopštenju kompanije.

Generalna direktorka kompanije An Rigaj rekla je da će postepeno vraćati letove ka 150 destinacija u Francuskoj i svetu.

„Bezbednost i zdravlje putnika su najviši prioritet svih zaposlenih u kompaniji Er Frans, kako zemaljskog, tako i letačkog osoblja“ rekla je Rigaj.

U skladu sa ukidanjem restriktivnih mera, ka destinacijama će leteti 106 od 224 aviona iz flote “Air France”.

Foto: Pixabay.com

Poseban sistem ventilacije, na letu bez hrane i pića

Na svim letovima francuskoj aviprevoznika obavezne su maske, kao i držanje distance, a svi avioni “Air France” opremljeni su visokokvalitetnim sistemom ventilacije, tačnije filterima za prečišćavanje vazduha koji se koriste u operacionim salama i zahvajujući njima svaka tri minuta se menja vazduh.

Kako navode iz kompanije, iz preventivnih razloga na letovima do dva i po sata, kao što je ovaj koji će povezati prestonicu Francuske i glavni grad Srbije, neće se služiti hrana i piće.

“Air France” moli putnike, budući da se zbog situacije izazvane pandemijom korona virusa raspored letova može menjati, da pre poletanja provere informacije o letu na www.airfrance.rs

Pre samog ukrcavanja, putnicima će se beskontaktno meriti temperatura. Ukoliko temperatura pređe 38 stepeni, putniku neće biti dozvoljeno da se ukrca, a on će kasnije besplatno moći da zameni svoj let.

“Air France” odustao je od duty free ponude i papirnih novina i časopisa u avionu. Kabine aviona temeljno se čiste pre svakog leta. Usisavaju se tepisi i sedišta, dezinfikuju nasloni za ruke, ekrani, toaleti, menjaju se pokrivači upakovani u plastičnu ambalažu, dok su na kratkim i letovima srednje dužine jastuci uklonjeni.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...