AIR SERBIA I AEROFLOT JAČAJU KOD-ŠER SARADNJU Srpski avioprevoznik intenzivno radi na unapređenju međukompanijskih partnerstava

BiznisFirme u fokusuSrbijaTurizamU fokusuVesti

19.11.2020 12:22 Autor: Julijana Vincan 1

AIR SERBIA I AEROFLOT JAČAJU KOD-ŠER SARADNJU Srpski avioprevoznik intenzivno radi na unapređenju međukompanijskih partnerstava AIR SERBIA I AEROFLOT JAČAJU KOD-ŠER SARADNJU Srpski avioprevoznik intenzivno radi na unapređenju međukompanijskih partnerstava
Srpska nacionalna aviokompanija Air Serbia i ruska Aeroflot postigle su sporazum o još jačoj saradnji, proširenjem postojećeg kod-šer ugovora. Dogovoreno je da će ruski... AIR SERBIA I AEROFLOT JAČAJU KOD-ŠER SARADNJU Srpski avioprevoznik intenzivno radi na unapređenju međukompanijskih partnerstava

Srpska nacionalna aviokompanija Air Serbia i ruska Aeroflot postigle su sporazum o još jačoj saradnji, proširenjem postojećeg kod-šer ugovora.

Dogovoreno je da će ruski nacionalni avioprevoznik postaviti sopstvenu oznaku za let (marketing kod) na letove srpske aviokompanije između Beograda i Istanbula, dok će Air Serbia imati svoj marketing kod na letovima Aeroflota između Istanbula i Moskve.

Avion Air Serbia na aerodromu
Foto: Air Serbia

Kako je saopšteno, zahvaljujući unapređenju partnerstva, naš nacionalni avioprevoznik će od 23. novembra putnicima ponuditi svakodnevnu vezu sa Moskvom, kombinujući direktne letove i letove preko Istanbula.

„Dobra partnerska strategija je posebno važna u trenutnim okolnostima kada je, usled posledica pandemije korona virusa, naša mreža ograničena. Da bismo našim putnicima ponudili što veći izbor i fleksibilnost prilikom planiranja putovanja, konstantno radimo na unapređenju usluga i poboljšanju saradnje sa partnerima,“ izjavio je direktor za komercijalu i strategiju srpske aviokompanije, Jirži Marek.

Ukrcavanje u avion
Foto: Tanjug

Air Serbia je tokom prethodnih meseci, kako je istaknuto, intenzivno radila na uspostavljanju i jačanju međukompanijskih partnerstava, pa je u avgustu potpisan kod-šer ugovor sa aviokompanijom Turkish Airlines, koja pokriva više destinacija iz saobraćajnih mreža obe kompanije.

“U oktobru je sa beloruskom aviokompanijom Belavia zaključen specijalni propratni sporazum (SPA), dok je ovog meseca srpski avioprevoznik pokrenuo saradnju u okviru programa lojalnosti sa Air Canada, omogućavajući putnicima kanadskog avioprevoznika da svoje sakupljene milje koriste za sve letove u mreži Air Serbia”, naglašeno je u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...