jirži marek na čelu aviokompanije

Air Serbia od 1. januara dobija novog generalnog direktora

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

23.12.2021 17:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Air Serbia od 1. januara dobija novog generalnog direktora Air Serbia od 1. januara dobija novog generalnog direktora
Nacionalni avioprevoznik Air Serbia objavila je u četvrtak da će direktor za komercijalu i strategiju u kompaniji Jirži Marek (Jiri Marek) 1. januara biti... Air Serbia od 1. januara dobija novog generalnog direktora

Nacionalni avioprevoznik Air Serbia objavila je u četvrtak da će direktor za komercijalu i strategiju u kompaniji Jirži Marek (Jiri Marek) 1. januara biti imenovan za novog generalnog direktora te kompanije.

Dankan Nejsmit (Duncan Naysmith) je, posle četiri godine na poziciji generalnog direktora Air Serbia, odlučio da se povuče iz ličnih razloga i karijeru će nastaviti na novoj poziciji u drugoj aviokompaniji.

Marek ima više od 20 godina iskustva na menadžerskim pozicijama u avioindustriji, od čega je u poslednjih 13 godina bio na rukovodećim pozicijama u više aviokompanija, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

U skladu sa planom tranzicije upravljanja kompanijom, Nejsmit će započeti proces primopredaje dužnosti Mareku, koji će rukovodeću dužnost u potpunosti preuzeti 1. januara 2022. godine.

„U ime Nadzornog odbora, lično zahvaljujem Dankanu Nejsmitu, koji je kompaniju vodio kroz uspešan program transformacije, omogućivši rast Air Serbia u 2019. godini, koji je, nažalost, usporen izbijanjem pandemije Covid-19. Posebno bih istakao njegovu posvećenost, trud i vođstvo tokom aktuelne pandemije, upravljajući Air Serbiom u turbulentnim vremenima, koja su bez presedana“, rekao je predsednik Nadzornog odbora Air Serbia Branislav Pejčić.

Air Serbia se, navodi Pejčić, ubrzano oporavlja sa ciljem da do 2023. godine dostigne pretpandemijske nivoe iz 2019. godine i u skladu sa tim da krene u fazu kontinuiranog rasta kao regionalni lider.

Ističe da je aviokompanija simbol nacionalnog ponosa i da njen kontinuirani uspeh svedoči posvećenosti zaposlenih u kompaniji, čija je podrška bila ključna tokom pandemije.

Air SERBIA a.d. Beograd

JURIJA GAGARINA 12, 11000 Beograd-Novi Beograd, Srbija

Poslovni prihodi (RSD):
149.548.112,69 (2020)
Broj zaposlenih:
1.411 (2020)

Na taj način je, kaže, omogućeno pristizanje medicinskog materijala i vakcina u dovoljnim količinama, kao i bezbedan povratak naših građana, koji su ostali zarobljeni na aerodromima širom sveta.

„Marek je rukovodio širenjem mreže i komercijalnom transformacijom, što je na kraju 2019. godine rezultiralo rekordnim rezultatima od 2,8 miliona prevezenih putnika i što se nastavilo dvocifrenim rastom u prva dva meseca 2020. godine. Aie Serbia je od tada kontinuirano nadmašivala prosečne rezultate u vazduhoplovnoj industriji tokom pandemije i brzo reagovala na prilike na tržištu. On je iskusan lider i ima puno poverenje Odbora da rukovodi kompanijom tokom faze oporavka i razvoja“, rekao je Pejčić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...