AIR SERBIA OBNAVLJA LETOVE NA 40 DESTINACIJA Nacionalni avioprevoznik povezivaće srpsku prestonicu sa više od 20 gradova

IzdvajamoSrbijaTurizamVesti

16.6.2020 10:49 Autor: Marija Jovanović 0

AIR SERBIA OBNAVLJA LETOVE NA 40 DESTINACIJA Nacionalni avioprevoznik povezivaće srpsku prestonicu sa više od 20 gradova AIR SERBIA OBNAVLJA LETOVE NA 40 DESTINACIJA Nacionalni avioprevoznik povezivaće srpsku prestonicu sa više od 20 gradova
Nacionalna aviokompanija Air Serbia (Er Srbija) će do kraja juna početi sa obnovom letova iz Beograda ka većem broju destinacija, povezujući srpsku prestonicu sa... AIR SERBIA OBNAVLJA LETOVE NA 40 DESTINACIJA Nacionalni avioprevoznik povezivaće srpsku prestonicu sa više od 20 gradova

Nacionalna aviokompanija Air Serbia (Er Srbija) će do kraja juna početi sa obnovom letova iz Beograda ka većem broju destinacija, povezujući srpsku prestonicu sa preko 20 gradova u svojoj međunarodnoj mreži. Tokom jula planirano je i uspostavljanje letova ka dodatnim gradovima čime će ukupan broj destinacija biti povećan na ukupno oko 40.

“Pored toga, nacionalna aviokompanija će od 29. juna povećati i broj prekookeanskih letova do Njujorka na tri nedeljno. Svi navedeni planovi su preliminarni i početak obnove tih letova zavisiće od više faktora, a pre svega od ukidanja ograničenja u putovanjima u pojedinačnim zemljama, kao i tražnje”, saopšteno je iz Air Serbia.

Nacionalni avioprevoznik trenutno obavlja letove do Amsterdama, Banjaluke, Pariza, Frankfurta, Njujorka, Londona, Ljubljane, Sarajeva, Beča i Ciriha.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

U periodu od 15. do 30. juna, Air Serbia planira da ponovo pokrene letove do Atine, Berlina, Brisela, Bukurešta, Kopenhagena, Dizeldorfa, Istanbula, Podgorice, Praga, Sofije, Splita, Stokholma, Štutgarta, Tirane i Tivta.

Tokom jula, u planu je obnavljanje letova do Barselone, Dubrovnika, Kijeva, Larnake, Madrida, Milana, Nice, Pule, Rima, Skoplja, Tel Aviva, Soluna, Venecije, Zadra i Zagreba.

U avgustu srpska nacionalna aviokompanija planira ponovno povezivanje regiona sa Rusijom, obnovom letova do Moskve, Sankt Petersburga i Krasnodara.

„Veoma smo zadovoljni što obnavljamo tako veliki broj destinacija i na taj način dajemo važan doprinos oporavku aviosaobraćaja u regionu. Raduje nas što smo u mogućnosti da, nakon veoma izazovnog perioda, predvodimo obnovu jedne od grana privrede koja je najteže pogođena pandemijom korona virusa”, izjavio je generalni direktor ove aviokompanije Dankan Nejsmit.

Foto:wikipedia.org

Kako je objasnio Nejsmit, Air Serbia počela je da leti među prvima u ovom delu sveta, a sada postepeno povećava nedeljni broj letova i nastavlja da prilagođava red letenja daljem razvoju situacije.

Nacionalna avioprevoznik u junu počinje i obnovu avio-saobraćaja sa druga dva matična aerodroma u Srbiji. Sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu već su uspostavljeni letovi do dve destinacije, a od 30. juna biće do još tri. Od 30. juna, uspostaviće i letove sa aerodroma Morava u Kraljevu do Beča.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...