Firma koja gradi "Beograd na vodi" investirala u turističke kapacitete Hrvatske

Alabar postao vlasnik lanca hotela i aerodroma u Hrvatskoj

BiznisInfrastrukturaNekretnineNovacRegionVesti

26.3.2021 08:21 Autor: Gordana Bulatović 0

Alabar postao vlasnik lanca hotela i aerodroma u Hrvatskoj Alabar postao vlasnik lanca hotela i aerodroma u Hrvatskoj
Kompanija Eagle Hills, u vlasništvu šeika Muhameda Alabara iz UAE, a koji gradi i „Beograd na vodi“, kupila je gotovo 70 odsto udela u... Alabar postao vlasnik lanca hotela i aerodroma u Hrvatskoj

Kompanija Eagle Hills, u vlasništvu šeika Muhameda Alabara iz UAE, a koji gradi i „Beograd na vodi“, kupila je gotovo 70 odsto udela u jednom od najvećih lanaca hotela u Hrvatskoj – „Sunce“.

Kako pišu hrvatski mediji, u okviru lanca hotela „Sunce“ nalazi se 14 hotela i turističkih odmarališta sa oko 5.500 kreveta. Njihova vrednost se procenjuje na više od 100 miliona evra.

Trenutni vlasnik ovog lanca Jako Andabak, kako kažu mediji u Hrvatskoj, dobiće 101 milion evra za udeo od 69,7 odsto.

Hotelski kompleks „Sunce“ ima hotele i kampove uglavnom u srednjoj Dalmaciji, uključujući ostrvo Brač, ali i unutrašnjosti, u poznatom hrvatskom katoličkom svetilištu Marije Bistrice u Zagorju. Hrvatska kompanija je imala i 51 odsto udela aerodroma na Braču, što znači da ovom transakcijom Eagle Hills postaje i većinski vlasnik bračkog aerodroma.

Tagovi
VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...