ARGENTINSKI PREDSEDNIK NA TURNEJI PO EVROPI

Alberto Fernandez u misiji refinansiranja dugova

EUSvetVesti

14.5.2021 18:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Alberto Fernandez u misiji refinansiranja dugova Alberto Fernandez u misiji refinansiranja dugova
Argentinski predsednik Alberto Fernandez (Alberto Fernandez) posetio je Pariz gde se sastao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom (Emmanuel Macron). Putovanje u francusku prestonicu deo... Alberto Fernandez u misiji refinansiranja dugova

Argentinski predsednik Alberto Fernandez (Alberto Fernandez) posetio je Pariz gde se sastao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom (Emmanuel Macron). Putovanje u francusku prestonicu deo je evropske turneje i sklapanja ugovora o restrukturiranju duga sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i drugim poveriocima, poput Pariskog kluba.

Argentina, koja je od MMF dobila 44 milijarde dolara u okviru programa finansiranja 2018. godine, traži nove investicije jer se suočava sa prvim rokovima otplate. Zemlja je u recesiji od 2018. godine i ima 2,4 milijarde dolara dospelog duga, prenosi RFI.

Lobističke grupe poput Avaaza zatražile su od Pariskog kluba da nadoknadi dug Argentine prema industrijskim zemljama, zbog njihovog negativnog uticaja na životnu sredinu. Tokom turneje po Evropi, Avaaz je pozvao Španiju, Italiju i Francusku da sa Fernandezom nađu rešenje za dug Argentine, uzimajući u obzir vrednost njenog doprinosa u zaštiti biodiverziteta i održivog razvoja.

Fernandez je pre Francuske posetio Portugaliju i Španiju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...