brže se snalaze od ljudi?

Alibaba će aktivirati 1.000 robota-kurira

Hi-techLifestyleSvetVesti

1.9.2021 20:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Alibaba će aktivirati 1.000 robota-kurira Alibaba će aktivirati 1.000 robota-kurira
Kineski gigant za tehnologiju i e-trgovinu Alibaba nedavno je najavio plan o uvođenju 1.000 robota za isporuku širom Kine. Ovi roboti imaće za cilj... Alibaba će aktivirati 1.000 robota-kurira

Kineski gigant za tehnologiju i e-trgovinu Alibaba nedavno je najavio plan o uvođenju 1.000 robota za isporuku širom Kine. Ovi roboti imaće za cilj da olakšaju isporuku, posebno kada je gust saobraćaj, ali i zbog ljudskih grešaka i drugih nepredviđenih problema.

Alibaba automatizuje proces i testira svoje robote u fakultetskim kampusima i stambenim kompleksima umesto da se oslanja na kurire-ljude, prenosi Futurism .

„Alibabini roboti moći će da putuju bez odstupanja ili zastoja“, navodi se u Alibabinom blogu.

Osim što ograničava radnu snagu koju će uskoro pokušati da automatizuje, Alibaba iznosi i neke prilično smele tvrdnje o tome šta će njeni roboti za isporuku moći da postignu.

U blogu se navodi da roboti mogu izgraditi sveobuhvatno razumevanje svog okruženja dok jure niz trotoare i biciklističke staze. Alibaba tvrdi da roboti mogu iscrtati putanje ljudi i vozila i predvideti njihovo kretanje od pet do deset sekundi sa 99,9999 odsto tačnosti, piše Futurism.

  • Ljilja

    2.9.2021 #1 Author

    Jel ima neko ove nase radnike poste da zameni?Predlažem da nam uz pošiljku iz Kine sa Alija stiže u drugoj koverti i robot, čisto za testiranje, da i mi nekako pomognemo iz Srbije.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...