Prodat Metro Goldwyn Mayer

Amazon kupio legendarni holivudski studio

SvetVesti

26.5.2021 16:11 Autor: Miljan Paunović 4

Amazon kupio legendarni holivudski studio Amazon kupio legendarni holivudski studio
Kompanija Amazon objavila je da je kupila Metro Goldwyn Mayer (MGM) Studios za 8,45 milijardi dolara, preneo je Teletrader. Amazon će pomoći da se... Amazon kupio legendarni holivudski studio

Kompanija Amazon objavila je da je kupila Metro Goldwyn Mayer (MGM) Studios za 8,45 milijardi dolara, preneo je Teletrader.

Amazon će pomoći da se „sačuva nasleđe MGM, ali i katalog filmova“, dok će istovremeno i korisnicima omogućiti bolji pristup tom filmskom i TV katalogu, navodi se u saopštenju. Dodatno planiraju da osnaže MGM kako bi nastavio da radi ono što je i do sada.

„Prava finansijska vrednost koja stoji iza ovog posla su riznica i detaljni katalog koji planiramo da ponovo osmislimo i razvijemo zajedno sa talentovanim timom MGM. Sve je veoma je uzbudljivo i pruža toliko mogućnosti za visokokvalitetno pripovedanje“, rekao je Majk Hopkins (Michael Hopkins), senior potpredsednik Prime video i Amazon studija.

Nakon objave o kupovini akcije Amazona skočile su 0,43 odsto.

Tagovi
AMAZON VESTI

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...