AMERIČKE RESTRIKCIJE ZA KINESKE AVIOKOMPANIJE Zabrana letova od 16. juna

SvetVesti

4.6.2020 10:20 Autor: Vladimir Jokanović 0

AMERIČKE RESTRIKCIJE ZA KINESKE AVIOKOMPANIJE Zabrana letova od 16. juna AMERIČKE RESTRIKCIJE ZA KINESKE AVIOKOMPANIJE Zabrana letova od 16. juna
SAD će od 16. juna uvesti recipročnu meru zabrane letova kineskim kompanijama ka Americi i izvršiće pritisak na Peking da dozvoli američkim aviokompanijama da... AMERIČKE RESTRIKCIJE ZA KINESKE AVIOKOMPANIJE Zabrana letova od 16. juna

SAD će od 16. juna uvesti recipročnu meru zabrane letova kineskim kompanijama ka Americi i izvršiće pritisak na Peking da dozvoli američkim aviokompanijama da ponovo lete za Kinu, saopštio je američki sekretarijat za saobraćaj.

Zabrana američke administracije odnosiće se na kompanije „AIR China“, „China Eastern Airlines“, „China Southern Airlines“, „Hainan Airlines“, kao i na kineske čarter kompanije, prenosi Tanjug, pozivajući se na britanski Guardian.  

Američke aviokompanije „Delta Airlines“ i „United Airlines“ zatražile su dozvolu zvaničnog Pekinga da obnove komercijalne letove za Kinu, ali do sada nisu dobile odobrenje kineskih vlasti iako su kineske kompanije neprekidno saobraćale sa SAD tokom pandemije.

U saopštenju kompanija „Delta Airlines“ izražava se zahvalnost i podrška američkoj administraciji u aktivnostima usmerenim na osnaživanje prava i fer odnosa. Kineska ambasada u Vašingtonu još se nije oglasila povodom najave zabrane.

Da bi zabrana stupila na snagu potrebno je odobrenje američkog predsednika Donalda Trampa (Donald Trump) koji je više puta optužio Kinu za nepoštenu trgovinu i širenje zaraze korona virusa, a u poslednje vreme kritikovao je i postupanje Pekinga prema Hong Kongu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...