AMERIKANCI KUPILI SKORO DVA MILIONA KOMADA ORUŽJA Boje se nemira posle epidemije korona virusa

SvetVesti

3.4.2020 12:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

AMERIKANCI KUPILI SKORO DVA MILIONA KOMADA ORUŽJA Boje se nemira posle epidemije korona virusa AMERIKANCI KUPILI SKORO DVA MILIONA KOMADA ORUŽJA Boje se nemira posle epidemije korona virusa
Amerikanci su u martu ove godine kupili gotovo dva miliona komada vatrenog oružja, što je drugi put u istoriji da se dogodilo, piše New... AMERIKANCI KUPILI SKORO DVA MILIONA KOMADA ORUŽJA Boje se nemira posle epidemije korona virusa

Amerikanci su u martu ove godine kupili gotovo dva miliona komada vatrenog oružja, što je drugi put u istoriji da se dogodilo, piše New York Times. Više oružja Amerikanci su kupili u januaru 2012. godine, kada je Barak Obama ponovo izabran za američkog predsednika, a on je bio pristalica strože kontrole kupovine i nošenja oružja u SAD.

Budući da se mnogi Amerikanci boje kako će pandemija korona virusa rezultirati nemirima, prodaja oružja strelovito raste. U toj meri prodaja oružja rasla je posle terorističkog napada 11. septembra 2001. godine kada je prodato 754.000 komada oružja u SAD, zatim kada je Obama prvi put izabran za predsednika kada je prodato 1,1 miliona komada oružja te posle njegovog reizbora na mesto predsednika 2012. kada su Amerikanci kupili dva miliona komada oružja, prenosi novac.hr.

Međutim, prošli mesec je bilo drugačije, piše New York Times. Uz stvaranje zaliha namirnica i WC papira, kako stvari stoje, Amerikanci stvaraju i zalihe oružja što jasno pokazuje činjenica da je u samo mesec dana prodato 1,9 miliona komada oružja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...