APEL ZA OSLOBOĐENJE DŽULIJANA ASANŽA Njegov život ugrožen zbog širenja korone u londonskom zatvoru

SvetVesti

8.4.2020 16:14 Autor: Julijana Vincan 0

APEL ZA OSLOBOĐENJE DŽULIJANA ASANŽA Njegov život ugrožen zbog širenja korone u londonskom zatvoru APEL ZA OSLOBOĐENJE DŽULIJANA ASANŽA Njegov život ugrožen zbog širenja korone u londonskom zatvoru
Glavni urednik WikiLeaks-a, Kristin Hrefnson (Kristinn Hrafnsson), poručio je kako je život osnivaču WikiLeaks-a, Džulijanu Asanžu (Julian Assange), ugrožen nakon što se korona virus... APEL ZA OSLOBOĐENJE DŽULIJANA ASANŽA Njegov život ugrožen zbog širenja korone u londonskom zatvoru

Glavni urednik WikiLeaks-a, Kristin Hrefnson (Kristinn Hrafnsson), poručio je kako je život osnivaču WikiLeaks-a, Džulijanu Asanžu (Julian Assange), ugrožen nakon što se korona virus pojavio u londonskom zatvoru Belmarsh, gde se trenutno Asanž nalazi.

Bolest Covid-19 može biti posebno opasna na mestima kao što su zatvori ili starački domovi, pa su zbog te činjenice neke zemlje čak i preventivno oslobodile veliki broj zatvorenika. Asanž se u zatvoru nalazi već godinu dana, odnosno, od kako je izbačen iz ekvadorske ambasade u Londonu, gde je proveo sedam godina. Sada u zatvoru čeka moguće izručenje SAD, gde žele da mu se sudi zbog objava na WikiLeaks-u, saznaje Independent.

Ukoliko bude izručen, postoji verovatnoća da će biti osuđen na doživotni zatvor. Hrefnson i Asanžovi advokati apelovali su na njegovo oslobađanje, tvrdeći da je ilegalno zatvoren, a ova situacija sa pandemijom navode kao još jedan razlog da se on hitno oslobodi. Naime, njegovo zdravlje je ionako već znatno narušeno, a potencijalna zaraza mogla bi da bude kobna po njega.

PROČITAJTE JOŠ:

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...