Zbog naglog širenja delta varijante korona virusa

Apple odlaže povratak zaposlenih u kancelarije

SvetVesti

21.7.2021 18:44 Autor: Vladimir Jokanović 0

Apple odlaže povratak zaposlenih u kancelarije Apple odlaže povratak zaposlenih u kancelarije
Kompanija Apple odložila je plan povratka zaposlenih u kancelarije zbog naglog rasta broja zaraženih delta varijantom korona virusa. Kompanija je isplanirala da zaposleni dolaze... Apple odlaže povratak zaposlenih u kancelarije

Kompanija Apple odložila je plan povratka zaposlenih u kancelarije zbog naglog rasta broja zaraženih delta varijantom korona virusa. Kompanija je isplanirala da zaposleni dolaze najmanje tri puta nedeljno na posao počevši od septembra, ali je sada taj rok produžen najmanje za mesec dana.

Povratku na radna mesta opirao se značajan broj zaposlenih. Hiljade njih potpisalo je pismo izvršnom direktoru Timu Kuku (Tim Cook) i ostatku rukovodstva kompanije, navodeći da bi trebalo da prihvate fleksibilniju politiku rada od kuće, prenosi Verge, pozivajući se na Bloomberg.

Rukovodstvo je odgovorilo da je „lična saradnja od suštinske važnosti za našu kulturu i našu budućnost“. Apple je bio principijelno protiv koncepta rada na daljinu pre pojave pandemije, pa se dopuštenje zaposlenima da rade dva dana nedeljno od kuće smatra velikom promenom i ustupkom.

Druge velike tehnološke kompanije iz Silicijumske doline, poput Facebooka, najavile su da će preusmeriti polovinu svojih zaposlenih na trajni rad od kuće. Kompanija Google saopštila je da očekuje da će 20 odsto zaposlenih raditi na daljinu kada kancelarije budu ponovo otvorene.


Uprkos rigidnom stavu prema radu od kuće, Apple je jedna od prvih kompanija koja je reagovala na novi talas širenja Covid-19 i koja je izmenila svoje planove za povratak u kancelarije. Zaposleni u kompaniji Apple dobiće obaveštenje najmanje mesec dana pre povratka u poslovne prostorije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...