Nestašica čipova pogađa tehnološkog giganta više nego što se očekivalo

Apple smanjuje proizvodnju tableta u korist iPhone 13 telefona

Vesti

2.11.2021 09:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Apple smanjuje proizvodnju tableta u korist iPhone 13 telefona Apple smanjuje proizvodnju tableta u korist iPhone 13 telefona
Kompanija Apple smanjila je proizvodnju iPad tableta preusmeravajući veću količinu komponenti u proizvodnju modela iPhone 13, što je znak da globalna kriza sa snabdevanjem... Apple smanjuje proizvodnju tableta u korist iPhone 13 telefona

Kompanija Apple smanjila je proizvodnju iPad tableta preusmeravajući veću količinu komponenti u proizvodnju modela iPhone 13, što je znak da globalna kriza sa snabdevanjem čipovima pogađa ovog proizvođača računara i mobilnih uređaja jače nego što se ranije smatralo, piše danas japanski list Nikkei.

Proizvodnja iPad tableta je prepolovljena u poslednja dva meseca u odnosu na prvobitne planove kompanije Apple, objavio je ovaj poslovni dnevnik na svojoj veb-stranici, pozivajući se na više izvora.

U tekstu se dodaje da se delovi namenjeni starijim iPhone uređajima takođe preusmeravaju na proizvodnju novog iPhone 13, prenosi Reuters.

Mada je proizvodnja ovog modela telefona otežana zbog zatvaranja fabrika u Aziji i velike potražnje u drugoj polovini godine, Apple se sa smanjenom ponudom nosi bolje od mnogih drugih kompanija zahvaljujući ogromnoj kupovnoj moći i dugoročnim ugovorima s dobavljačima čipova.

Američki tehnološki gigant daje prednost proizvodnji modela iPhone 13 delimično i zato što predviđa da će rast potražnje za pametnim telefonima biti veći nego za tabletima, navodi Nikkei, pozivajući se na neimenovane izvore.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...