VELIKI DOGOVOR O SPAJANJU TELEVIZIJSKIH KANALA

AT&T i Discovery pred udruživanjem

SvetVesti

17.5.2021 08:48 Autor: Vladimir Jokanović 0

AT&T i Discovery pred udruživanjem AT&T i Discovery pred udruživanjem
Američki gigant telekomunikacija AT&T navodno je blizu postizanja sporazuma o spajanju sa televizijskim kanalom Discovery u kompaniju vrednu 150 milijardi dolara. AT&T je vlasnik... AT&T i Discovery pred udruživanjem

Američki gigant telekomunikacija AT&T navodno je blizu postizanja sporazuma o spajanju sa televizijskim kanalom Discovery u kompaniju vrednu 150 milijardi dolara.

AT&T je vlasnik kompanija CNN, HBO i Warner Bros, nakon što je 2018. godine kupio Time Warner za 108,7 milijardi dolara. Dogovor o spajanju AT&T sa kanalom Discovery označio bi ulazak nove velike kompanije na tržište striming biznisa, prenosi BBC.

Analitičari navode da bi ovaj strateški potez dodatno uvećao konkurenciju na tržištu kojim vladaju Netflix, Disney i Amazon. Spajanjem kompanija AT&T i Discovery stvorilo bi se novo preduzeće odvojeno od AT&T, koje se procenjuje na 150 milijardi dolara.

Tržišna vrednost kompanije Discovery, uključujući dug, trenutno iznosi 30 milijardi dolara. HBO u vlasništvu kompanije Warner Media imao oko 64 miliona pretplatnika širom sveta.

Discovery koji uključuje Animal Planet i kanale Discovery gleda se u 88 miliona američkih domaćinstava, dok nedavno pokrenuti striming servis Discovery + ima 15 miliona pretplatnika. Netflix ima 208 miliona pretplatnika, a Disney + više od 100 miliona.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...