Omikron virus i ograničenja putovanja zabrinuli investitore

Avio-kompanija Virgin Atlantic dobila pomoć vlasnika

BiznisNovacSvetTurizamVesti

14.12.2021 09:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Avio-kompanija Virgin Atlantic dobila pomoć vlasnika Avio-kompanija Virgin Atlantic dobila pomoć vlasnika
Vlasnici avio-kompanije Virgin Atlantic Ričard Brenson (Richard Branson) i Delta uložili su 400 miliona funti u kompaniju, dok su širenje omikron varijante korona virusa... Avio-kompanija Virgin Atlantic dobila pomoć vlasnika

Vlasnici avio-kompanije Virgin Atlantic Ričard Brenson (Richard Branson) i Delta uložili su 400 miliona funti u kompaniju, dok su širenje omikron varijante korona virusa i rastuća ograničenja putovanja proširila zabrinutost investitora.

Ograničenja putovanja primorala su Virgin da obustavi ponovno otvaranje ključnih južnoafričkih turističkih ruta tokom zime, kao i da ukinu svoju uslugu u Lagosu, dok je ponovno uvođenje PCR testiranja za sve koji putuju u Veliku Britaniju proširilo negativan uticaj na sektor avionskog prevoza, prenosi Guardian.

Virgin je nedavno bio pozitivno podstaknut obnavljanjem transatlantske rute i očekuje povratak profitabilnosti do 2023. godine, ali su Brenson i Delta morali da pomognu kompaniji i da joj omoguće da otplati dugove. Rukovodstvo kompanije navodi da su akcionari i poverioci „bili izvor nepokolebljive podrške“ tokom pandemije.


Uz raniju dokapitalizaciju od 1,2 milijardi funti u septembru prošle godine, avio-kompanija se vratila sa ivice. Šefovi britanskih avio-kompanija potpisali su zajedničko pismo premijeru Borisu Džonsonu (Boris Johnson) u kojem se protive „neproporcionalnoj i nasumičnoj“ politici koja pogađa klijente i preduzeća.

Avio-kompanije su pozvale Džonsona da ukine režim hitnog testiranja za međunarodne putnike zbog širenja najnovije varijante Covid-19 u Velikoj Britaniji i da pruži prilagođenu ekonomsku podršku sektoru kako bi mu pomogao da prebrodi krizu. Oni su apelovali na vladu da zauzme pragmatičan pristup prema putovanjima.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...