Konsolidacija na medijskom tržištu Istočne Evrope

Axel Springer prodao poslove u Srbiji

InvesticijeNovacPreduzetnikRegionSrbijaVesti

29.7.2021 10:12 Autor: Marko Andrejić 0

Axel Springer prodao poslove u Srbiji Axel Springer prodao poslove u Srbiji
Kompanija Ringier preuzeće udele kompanije Axel Springer u Srbiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Estoniji, Letoniji i Litvaniji, saopšteno je iz ove kompanije.  Ringier grupa će u... Axel Springer prodao poslove u Srbiji

Kompanija Ringier preuzeće udele kompanije Axel Springer u Srbiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Estoniji, Letoniji i Litvaniji, saopšteno je iz ove kompanije. 

Ringier grupa će u svim državama, osim Slovačke, ubuduće biti vlasnik 100 odsto udela. U Slovačkoj će osnivač preduzeća imati i dalje manjinsko učešće, navodi se u saopštenju kompanije Ringier Axel Springer. 

“Preuzimanje udela kompanije Axel Springer u Mađarskoj, Srbiji, Slovačkoj i baltičkim državama je važna prekretnica u razvoju naše kompanije. Ova transakcija je dokaz naše opredeljenosti za dugoročnim angažmanom kao medijski investitor u Istočnoj Evropi. Portfolio navedenih zemalja idealno odgovara našem profilu i dodatno će osnažiti ekosistem Ringiera. Pored toga, Srbija, Slovačka i Mađarska pružaju dobru osnovu za proširenje naše strategije digitalnih sportskih medija. Istovremeno se radujem tome što ćemo u Poljskoj zajedno sa kompanijom Axel Springer nastaviti da razvijamo naše medije i marketplace. Zajedno ćemo nastaviti dalje da investiramo u ovo veliko i uzbudljivo tržište” rekao je Marc Walder, izvršni direktor Ringier AG.

Preuzimanje akcionarskih udela okončaće se tokom 2021. godine, a preduslov za izvršenje transakcije je odobrenje lokalnog organa za kontrolu monopola.

Stranke su se sporazumno dogovorile da će u tajnosti čuvati informacije o kupoprodajnoj ceni i vrednovanju preuzetih udela preduzeća. 

Kako stoji u saopštenju, Axel Springer će se ubuduće na velikim strateškim tržištima fokusirati na digitalno poslovanje.  

Od osnivanja kompanije Ringier Axel Springer Media AG u julu 2010. godine, u Centralnoj i Istočnoj Evropi zaposleno je 3.100 ljudi. Portfolio obuhvata više od 200 digitalnih i štampanih proizvoda.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...