Ne moramo da brinemo za energetsku stabilnost

Bajatović: U Srbiji nema zime po cenama, ni po količini gasa

SrbijaU fokusuVesti

11.10.2021 08:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Bajatović: U Srbiji nema zime po cenama, ni po količini gasa Bajatović: U Srbiji nema zime po cenama, ni po količini gasa
Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da u Srbiji „nema zime, ni po cenama, ni po količini gasa“. „Imamo strateško partnerstvo sa ruskim Gazpromom.... Bajatović: U Srbiji nema zime po cenama, ni po količini gasa

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da u Srbiji „nema zime, ni po cenama, ni po količini gasa“.

„Imamo strateško partnerstvo sa ruskim Gazpromom. Sve što je dosad učinjeno, urađeno je po evropskim standardima. Biće i novih projekata“, rekao je Bajatović za TV Pink.

On je poručio da se „gasna jednačina“ u Evropi ne može rešiti bez Rusije.

Bajatović je dodao je važno da shvatimo šta se dešava i dodaje da inflacija nije samo posledica problema sa energentima.

„Ne moramo da se brinemo za količine, ne moramo da se brinemo za energetsku stabilnost. Ako bude trebalo, pustićemo i termoelektranu u Pančevu. Ne treba da brinemo u ovom momentu“, naglasio je Bajatović.

U subotu pojedini delovi Beograda nisu imali grejanje, a direktor Srbijagasa je otkrio šta se zapravo dogodilo tog dana.

„Morali smo da izvršimo intervenciju. Cureo je gas i moralo je da se sanira. Mi, jednostavno, nismo imali izbora. Ne biram ja, bira onaj aparat koji ‘njuška’ koliko gasa curi. Da li smo mogli ranije, to je sada pitanje. Neka se niko ne ljuti, bolje da su malo sačekali, ali bitno da niko nije stradao“, kazao je Bajatović.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...