BAJDEN PRIMIO VAKCINU U TV PRENOSU Budući predsednik SAD u kampanji imunizacije

LifestyleSvetVestiZdravlje

22.12.2020 08:14 Autor: Vladimir Jokanović 1

BAJDEN PRIMIO VAKCINU U TV PRENOSU Budući predsednik SAD u kampanji imunizacije BAJDEN PRIMIO VAKCINU U TV PRENOSU Budući predsednik SAD u kampanji imunizacije
Novoizabrani američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) primio je u ponedeljak u televizijskom programu uživo prvu dozu vakcine protiv korona virusa, koju su proizvele... BAJDEN PRIMIO VAKCINU U TV PRENOSU Budući predsednik SAD u kampanji imunizacije

Novoizabrani američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) primio je u ponedeljak u televizijskom programu uživo prvu dozu vakcine protiv korona virusa, koju su proizvele kompanije Pfizer i BioNTech. On je rekao da je to uradio da bi pokazao da je „sigurno uzeti“ cepivo.

„Radim ovo da bih pokazao da ljudi treba da budu spremni kada im bude omogućeno da prime vakcinu. Nema razloga za brigu“, rekao je Bajden, prenosi BBC. On je istakao da je Trampova (Donald, američki predsednik) administracija „zaslužna za pokretanje vakcinacije“ u SAD.

Vakcinu je do sada primilo 500.000 Amerikanaca, a Bajden je jedan u nizu političara koji su svojim primerom propagirali vakcinaciju. Vakcinu je ranije u prisustvu novinara primio potpredsednik SAD Majk Pens (Mike Pence), a to su učinili senator Mič Mekonel (Mitch McConnell) i kongresmenka Nensi Pelosi (Nancy Pelosi).  

Bajdenov tim najavio je da je cilj da 100 miliona Amerikanaca bude vakcinisano tokom prvih 100 dana nove administracije, koja bi trebalo da preuzme dužnost 20. januara 2021. Vakcinu je primila i buduća prva dama Amerike, Džil Bajden (Jill Biden). Iduće nedelje vakcine će primiti novoizabrana potpreedsednica Kamala Haris (Kamala Harris) i njen suprug.  

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...