svaka strana snosi svoje troškove?

Banke pozivaju građane da se odreknu podnetih tužbi

BankeNovacSrbijaVesti

29.9.2021 17:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Banke pozivaju građane da se odreknu podnetih tužbi Banke pozivaju građane da se odreknu podnetih tužbi
Banke pozivaju građane koji su ih tužili do 17. septembra zbog ugovaranja troškova kredita i premije osiguranja kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita... Banke pozivaju građane da se odreknu podnetih tužbi

Banke pozivaju građane koji su ih tužili do 17. septembra zbog ugovaranja troškova kredita i premije osiguranja kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita da se odreknu podnetih tužbenih zahteva najkasnije do 31. decembra ove godine, saopštilo je Udruženje banaka Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, u tim slučajevima banke će se odreći prava na naplatu svojih troškova od građana i predložiće sudu, ili će se saglasiti sa već iznetim predlogom, da u pogledu troškova spora dosudi da svaka strana snosi svoje troškove, prenosi Tanjug.

Udruženje banaka saopštava da se oglasilo povodom različitih informacija u javnosti o postupanju banaka u primeni dopune pravnih stavova, koje je donelo Građansko odeljenje Vrhovnog kasacionog suda, na sednici 16. septembra.

Podsetimo, iz pravnog stava koji je doneo Vrhovni kasacioni sud, kao dopunu svom stavu datom 2018. godine prema kojem su se sudovi do sada upravljali banke imaju pravo da naplaćuju troškove obrade kredita i troškove osiguranja stambenog zajma kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK), odlučeno je na pomenutoj sednici.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...