BDP SRBIJE NA NULI U 2020, JEDAN OD MOGUĆIH SCENARIJA Postoje naznake da nećemo imati pad, kaže Brnabić

IzdvajamoSrbijaVesti

27.9.2020 12:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

BDP SRBIJE NA NULI U 2020, JEDAN OD MOGUĆIH SCENARIJA Postoje naznake da nećemo imati pad, kaže Brnabić BDP SRBIJE NA NULI U 2020, JEDAN OD MOGUĆIH SCENARIJA Postoje naznake da nećemo imati pad, kaže Brnabić
Ima naznaka da ove godine uopšte nećemo imati pad bruto društvenog proizvoda, što bi bio ogroman uspeh u ovoj situaciji, izjavila je predsednica Vlade... BDP SRBIJE NA NULI U 2020, JEDAN OD MOGUĆIH SCENARIJA Postoje naznake da nećemo imati pad, kaže Brnabić

Ima naznaka da ove godine uopšte nećemo imati pad bruto društvenog proizvoda, što bi bio ogroman uspeh u ovoj situaciji, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Premijerka je ocenila da je protekla nedelja bila veoma uspešna za našu zemlju, podsetivši na otvaranje kancelarije američke Međunarodne razvojne korporacije DFC u Beogradu.

Foto: Tanjug

Od te Kancelarije korist će imati ceo region, ali će njeno otvaranje najviše toga doneti Srbiji kao najjačoj ekonomiji regiona„, ocenila je Brnabić, gostujući na TV Pink, i dodala da je Džon Jovanović, čelni čovek regionalne Kancelarije DFC, već krenuo po regionu da upozna privredu i vidi koji su projekti prioritetni.

Istakla je i da samim tim što su osobu, koja se dokazala u radu sa privatnim sektorom, finansijskim institucijama, sa mnogo veza, i čoveka srpskog porekla, koji govori srpski, zaposlili u DFC, pokazuje koliko je Sjedinjenim Američkim Državama stalo do odnosa sa Srbijom, našim građanima i kompanijama.

Stvaramo uslove da mladi ostaju u zemlji

Osvrnula se i na državni program „Moja prva plata“, naglasivi da se do isteka roka za poslodavce, 25. oktobra prijavilo više od 10.000 kompanija.

To znači oko 15.000 radnih mesta za početak poslovnih karijera mladih ljudi, ali očekuje se da će broj radnih mesta oglašenih preko tog programa, biti i veći i da će iznositi oko 17.000„, objasnila je Brnabić, podsetivši da je Vlada Srbije u program „Moja prva plata“ uložila dve milijarde dinara.

Brnabić, Čadež
FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP

Takođe, krajem oktobra će, kako je najavila, biti završen Data centar u Kragujevcu, koji će biti najmoderniji u Evropi, a narednog meseca biće otvorena i višenamenska laboratorijska lamela u Nišu u sastavu tamošnjeg Elektronskog fakulteta.

„To će stvoriti uslove za mlade da ostaju u našoj zemlji“, zaključila je premijerka.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...