BEOGRAĐANE OČEKUJU VEĆI POREZI ZA NEPOKRETNOSTI Od sledeće godine nove cene kvadrata u svim zonama

NekretnineNovacSrbijaVesti

3.12.2020 17:30 Autor: Marija Jovanović 1

BEOGRAĐANE OČEKUJU VEĆI POREZI ZA NEPOKRETNOSTI Od sledeće godine nove cene kvadrata u svim zonama BEOGRAĐANE OČEKUJU VEĆI POREZI ZA NEPOKRETNOSTI Od sledeće godine nove cene kvadrata u svim zonama
U Beogradu će se sledeće godine primenjivati nove cene kvadratnog metra nepokretnosti, na osnovu kojih se obračunava porez na imovinu, pa će shodno tome... BEOGRAĐANE OČEKUJU VEĆI POREZI ZA NEPOKRETNOSTI Od sledeće godine nove cene kvadrata u svim zonama

U Beogradu će se sledeće godine primenjivati nove cene kvadratnog metra nepokretnosti, na osnovu kojih se obračunava porez na imovinu, pa će shodno tome neki građani plaćati i veći porez nego ove godine.

Reč je o cenama građevinskog, poljoprivrednog, šumskog zemljišta, zatim stanova, kuća, poslovnih zgrada, garaža, a nove cene će se primenjivati na osnovu odluke Skupštine grada objavljene u Službenom listu Grada Beograda.

Foto: Tanjug

Cene kvadrata stana biće veće u svim zonama, osim u šestoj gde će biti manje. Ove godine cena kvadrata u šestoj zoni je 71.052 dinara, a sledeće će biti 68.035 dinara. U ostalima zonama vrednost kvadrata biće povećana za oko 1.000 do 7.000 dinara po kvadratu.

Kada je reč o kućama za stanovanje, razlike u cenama kvadratnog metra ove i sledeće godine su znatno manje nego kod stanova, a kod nekih zona, cene će biti i niže nego ove godine, prenosi Tanjug.

Kod građevinskog zemljišta, razlike će biti najveće u prvoj zoni, gde je kvadrat ove godine imao cenu od 63.707 dinara, a sledeće će imati 66.946 dinara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...